Skocz do zawartości

NTM Prop Drive 35-42 Series 1000KV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli da sie jakos podgrzać tą śrubkę to wtedy puści;)

Jeśli nie to nagrzać porządnie imbusa i wtedy na 100% puści;))

Pozdrawiam Sebastian.

Opublikowano

Śrubka jest prawdopodobnie wklejona na żywicę. Podgrzej śrubkę lutownicą. Dość mocno. Odczekaj chwilę (nie od razu) i dobrym kluczykiem na pewno odkręcisz. Wybijanie Ci się nie uda. W większości silników, na wale jest wyfrezowanie, w które wchodzi właśnie ta śrubka. Jednak wydaje mi się, że kleju na śrubce nie ma, a masz nie najlepszy klucz imbusowy. pzdr.

Opublikowano

Kluczy to mam kilka i porządne zestawy ze stali chromowo molibdenowej więc raczej te lepsze. Muszę spróbować z tą lutownicą.

EDIT:

Niestety musiałem rozwiercić tą śrubkę, żeby ściągnąć stary wał. Nowy już zamontowany i wszystko gra.

Opublikowano

Jeśli mogę coś dodać to miałem raz problem z bardzo mocno wkręconą śrubką w silniczku (innym niż w temacie), wszystkie imbusy jakie miałem obrabiały się, spróbowałem dobrym jakościowo torx'em T6, od tamtej pory wszystko nim odkręcam bo nawet bardzo mocno wkręcona śrubka do imbusa odpuszcza.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.