Jump to content

ASP 46 LEO przy dodawaniu gazu gaśnie ?

Recommended Posts

Posted

Witam. Mój Asp 46 Leo w trakcie dodawania gazu przy nagrzanym silniku gaśnie. Obroty niskie i wysokie są prawidłowe - nie gaśnie. Silnik jest czysty i szczelny, paliwo bez zmian ( 5% nitro + rycyna , wypalone 8 l paliwa). Za kilka dni kończy mi się urlop, a ja jeszcze nie latałem.

Proszę o radę, co może być przyczyną :crazy: . Pozdrawiam

Posted

iglica ... ta taka mala śrubka w orczyku od gaźnika

to odpowiada glownie za szybkosc przyspieszenia obrotow

Posted

Orczyk, czyli blaszka z otworami do podłączenia popychacza ( dodawanie gazu). Czy dobrze zrozumiałem. Jeśli tak to jak ją regulować.

Posted

Dzięki Waszej pomocy problem z gasnącym silnikiem został rozwiązany. Wielkie dzięki :rotfl: :rotfl: :rotfl:

• 1 month later...
Posted

może nie będę już zakładał nowego tematu - opłaca się kupować ten silnik? Na pewno jest to silnik lotniczy? Czym się różni LEO od zwykłego asp?

Posted

może nie będę już zakładał nowego tematu - opłaca się kupować ten silnik? Na pewno jest to silnik lotniczy? Czym się różni LEO od zwykłego asp?

Nie ma czegoś takiego jak "ASP LEO".

Jest albo ASP, albo LEO. Z tych dwóch LEO to klon starszego OS-a (SF) a ASP klon FX-a, te silniki pochodzą od różnych producentów.

Oba oczywiście nadają się do latania (w wersji chłodzonej powietrzem oczywiście).

Pozdr.,

Michał

Posted

Też tak myślałem, ale zmylił mnie nie poprawiony tekst

Witam. Mój Asp 46 Leo

więc pomyślałem, że są spokrewnione. Dzięki za pomoc i pozdro
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.