mateusz_mateusz Opublikowano 14 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 I lata panu dobrze?? Zastosował pan w nim jakieś modyfikacje?? PS. Jaki ma tam być zaklinowania kąt skrzydła w odniesieniu do statecznika?? Pytam no na planach jest na 0. Tak samo jest z kątem natarcia. czy to dobrze?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz_mateusz Opublikowano 22 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Ok sprawa z kątami załatwiona. Statecznik ustawiony do osi na zero, a skrzydło 1,5 stopnia. Przyszedł czas na serwa. Jakie polecacie?? Czy ok. 3kg będą dobre?? Mam w domu serwa HK 15148, mają one 2,5 kg. udźwigu, ale to chyba dziadostwo i nie warto montować je do tego samolotu, Co o tym myślicie?? PS. Czy silnik musi być ustawiony w osi samolotu? Czy może on być przesunięty w dół, chciałbym aby silnik praz\cował normalnie a nie do" góry nogami". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 I lata panu dobrze?? Zastosował pan w nim jakieś modyfikacje?? PS. Jaki ma tam być zaklinowania kąt skrzydła w odniesieniu do statecznika?? Pytam no na planach jest na 0. Tak samo jest z kątem natarcia. czy to dobrze?? Lata bardzo dobrze. Z modyfikacji to dałem sporo wzmocnień, bo fabrycznie do niczego się nie nadaje, znajomemu przy 6 locie jak odpalał silnik wypadła wręga silnikowa, nie żeby się wyłamała po prostu wpadła. Serwa Ja mam takie jak w linku, zasilam z 6v (2cele li-fe) i jest ok. http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=5652 Silnik Silnik może być lekko przesunięty od osi, ale nie za dużo. Ja proponuje dać cylindrem do dołu, benzyniakowi jest obojętne jak jest ustawiony, a pewnie ładniej to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz_mateusz Opublikowano 23 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Dziękuję za odpowiedź. Skoro zastosował pan derwo o udźwigu 8,5kg, to znaczy , że serwo 2,5kg będzie za małe?? Nie wiem czy waga samolotu wyjdzie duża,aale na razie jest około 2kg, a cześci są juz wszystkie, tylko model okleic. Pewnie dojdzie jeszcze koło 2kg na sinik, paliwo, serwa i baterię. Myślę zmieścić się w granicach 4,5 kg. Może się uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 pan Ja rozumiem, że trzeba być dla siebie uprzejmym, ale gdy szesnastolatek zwraca się do czternastolatka per "pan" to wydaje mi się to trochę, jakby to powiedzieć, nietypowe. Ale może byłoby to lekarstwem na różne nieeleganckie zachowania wśród młodszej ale też i starszej (dużo starszej) młodzieży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Ja rozumiem, że trzeba być dla siebie uprzejmym, ale gdy szesnastolatek zwraca się do czternastolatka per "pan" to wydaje mi się to trochę, jakby to powiedzieć, nietypowe. Ale może byłoby to lekarstwem na różne nieeleganckie zachowania wśród młodszej ale też i starszej (dużo starszej) młodzieży.Ma Pan całkowitą rację, Panie Wojciechu ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz_mateusz Opublikowano 24 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Trochę mi głupio, ( a może nie ) Ale nie popatrzyłem na wiek. Myśle, że nic złego się nie stało. Ps. Ma może ktoś do sprzedania maskę do pipera?? Chodzi o tą mordkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Pana odstawmy na bok bo mnie w kompleksa wpędzicie. A co do modelu. Ja serwa mam takie, tylko weź pod uwagę że mój model jest sporo większy i cięższy. Te 2,5kg na moje oko będą za słabe szczególnie, jeśli nie są na metalowych zębatkach. Stawiał bym na jakieś 5-6kg i powinno być ok, tylko na metalowych zębatkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikon Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Przyszedł czas na serwa. Jakie polecacie?? Czy ok. 3kg będą dobre?? Mam w domu serwa HK 15148, mają one 2,5 kg. udźwigu, ale to chyba dziadostwo i nie warto montować je do tego samolotu, Co o tym myślicie?? Te co napisałeś to serwa mini, nadają się może do jakiegoś elektryczka. Nie wstawiłbym ich nawet do spaliny żarowej, a co dopiero do benzyny. Do benzyny tej wielkości/masy minimum mocne serwa rozmiaru standard, ze względu na drgania najlepiej z metalową przekładnią. Pozdr., Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz_mateusz Opublikowano 2 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 A jak z tymi serwami SANWA 1301 ?? Mają one 3,3kg udźwigu. Czy będą dobre?? Firma jest porządna a jak z wykonaniem to nie wiem. Może ktoś ma takie serwa?? Proszę o odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi