wspinacz1 Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 taki ledwo ogarnięty chaos i SOLISTA! ;D tak, tak i ten ich komentator ;D zabawa była przednia Panowie a kto był w sobotę i widział start greka ? Na forach dyskusyjnych ludzie piszą różne rzeczy na jego temat. Niemniej jednak na mnie pilot wywarł ogromne wrażenie. Byłem, widziałem i zgadzam się z kolegą co by nie mówić występ był naprawdę godny uwagi, wbrew temu co właśnie piszą na innych forach... może i nie było to poukładane ale pilot pokazywał swoje umiejętności i to się podobało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Po pokazie greka ograniczyłem swój "wstręt" do konstrukcji F-16 Szparka z Mińska też dawała radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Miałem cichą nadzieję, że podczas pokazu SU-22, zrobią jakiś mały show pirotechniczny. :wink: Nalot, ostrzelanie ślepakami "celu". Parę petard, świece dymne... :mrgreen: A tak z innej beczki... Jak się wam podobała taktyka :rotfl: walki manewrowej "szesnastek" z "dwudziestkodziewiątkami"? :twisted: :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 A tak z innej beczki... Jak się wam podobała taktyka walki manewrowej "szesnastek" z "dwudziestkodziewiątkami"? ___ Chyba najlepsza pozorowana walka jaką widziałem chociaż Migi na moje oko się podkładały. A te ostre zejście Elfa mało nie przyprawiło mnie o zawał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 No,nie wierzę , nikt nie zrobił nawet króciutkiego filmiku :crazy: było by co pooglądać oprócz relacji madriana :jupi: Niestety,nie mogłem tam być :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Chyba najlepsza pozorowana walka jaką widziałem chociaż Migi na moje oko się podkładały. . Ja odnoszę wrażenie, że odkąd zaczęto na pokazach pokazywać i 29-ki i Efki, to specjalnie robią tak, żeby Misie wypadały gorzej... W końcu sprawa polityczna. Nowy zakup musi być lepszy... Z ciekawych jeszcze spraw - nasz wyremontowany LIM. Na ziemi nie podobały mi się nigdy - wyglądają jak ociężałe wieloryby. Ale jak zobaczyć go w powietrzu, to człowiek chciałby sobie taki sprawić... ;D Lata wyjątkowo elegancko. Naprawdę mi się podoba. Na następnych pokazach, chciałbym go zobaczyć w powietrzu, wspólnie z F-86... :jupi: Ależ byłby to pokaz... ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 ...też odniosłem wrażenie, że wiadomo, kto ma wygrać, więc .... A ładniejszego samolota od MiGa-29 trudno znaleźć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 A ładniejszego samolota od MiGa-29 trudno znaleźć... Kopciuchy mają coś w sobie, święta prawda... Na następnych pokazach, chciałbym go zobaczyć w powietrzu, wspólnie z F-86... śmiem twierdzić, że "86" miała by nie lada problem , żeby wygrać z Migiem W końcu w trakcie wojny sytuacja była podobna (słynna aleja Migów) Mi osobiście Lim-2 bardzo się podoba, ale to kwestia gustu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 ...tylko gumożuje wykręcają kota ogonem i twierdzą, że Aleja Migów, bo tyle ich tam leży, a Sabre to Mig-killer :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 karlem, Chodzi mi o to, że Amerykanie mieli z Migami spory problem. Generalnie Konstrukcje były podobne i każda z nich miała swoje plusy i minusy. Jedno jest pewne, piloci F-86 byli lepiej wyszkoleni niż przeciwnik. Do tej pory nie do końca wiadomo ile zestrzeleń miały obie strony. Znalazłem tylko takie dane "Późniejsze rewizje zredukowały liczbę zestrzelonych Migów do 379 przy stracie 103 Sabrow co daje "kill ratio" Sabre vs Mig w stosunku 3,5:1 a biorąc pod uwagę wszystkie typy samolotów 1:1..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Ale pomijając wzajemne animozje z przeszłości... Nie chcielibyście zobaczyć wspólnego przelotu obu maszyn? Tak dla smaczku, ponoć trwa już reanimacja wersji jednomiejscowej LIM-a. Ciekawe, czy kiedyś doczekamy się repliki PZL-37... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekONY Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Mała fotorelacja i kilka filmów w jakości HD - polecam. Album picassa Radom Air Show 2011 iskry kołowanie HD Radom Air Show 2011 przelot iskier HD Radom Air Show 2011 EXTRA 330 akrobacje HD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 f15 róża HD Radom Air Show 2011 f15 kołowanie i dwa smiglowce w tle HD Radom Air Show 2011 f15 akrobacje w grupie HD Radom Air Show 2011 To nie Efy 15 tylko 5 MiG-17 kołowanie HD Radom Air Show 2011 lim-2 ... aka MIG 15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Te F-15 to popłuczyny po komentatorze.. Pomylił się i zapowiadał F-15... Co prawda się poprawił za chwilę, ale widać nie usłyszeli wszyscy. :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekONY Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Już poprawiam, ale faktycznie napisałem to co usłyszałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 3 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Kilka fotek, niektóre z kolegą na pierwszym planie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekONY Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Jeszcze jeden filmik Lockheed P-38 Lightning http://www.youtube.com/watch?v=cAljPUIU5KU&feature=feedu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi