zbychu3 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 witam jakiś czas temu kupiłem sobie nową ładowarkę turnigy 2s/3s http://obrazki.elektroda.net/22_1272694222.jpg i baterie zippy 11,1 1000mAh. jednak kiedy chciałem naładować baterie (pierwszy raz) mrugała zielona dioda zamiast świecić cały czas i po około 2h powinęła się wyłączyć jednak nie przejąłem się tym i zostawiłem tak na noc. rano dioda nadal mrugała i napięcie baterii się nie zmieniło kiedy podłączyłem ponownie baterie do ładowarki zielona dioda ani nie świeciła ani nie mrugała nie wiem co robię źle przed ładowaniem kiedy zmieniałem wtyczkę przypadkiem zrobiłem zwarcie jednak bateria nie spuchła próbowałem jak tutaj ostatni post i nic http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1654631.html PROSZE O SZYBKĄ POMOC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekJ Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zmierz woltomierzem napięcia na poszczególnych ogniwach pakietu i podaj wyniki. Jeśli nie masz to znajdź kogoś kto ma woltomierz lub lipo-tester. Jaki masz zasilacz? Może jest za słaby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Wiesz co? Chcesz być cały i zdrowy? Ładować pakiet taką ładowareczką przez noc bez nadzoru? Ja bym się nawet bał ładowarkę która jest "komputerowa" a co dopiero taką zostawiać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychu3 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 1 ogniwo 0.00v 2 ogniwo 1.71v 3 ogniwo 2.58v na nowy zasilacz jeszcze czekam ale na starym tylko mruga zielona dioda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 oj no to nieźle rozładowłeś ten pakiet , a to już jest niebezpiczne, bo nie powinno rozładowywać się aku poniżej 3V na cele, są dwa wyjścia jak masz dostęp do porządnej ładowarki podłącz na tybie nimh aby ponieść napięcie na pakiece, być może pakiet ożyje, ale raczej nadaje się do utylizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychu3 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 niestety nie mam dostępu do lepszej ładowarki. pozostaje mi kupić nowy pakiet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 10 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 niestety nie mam dostępu do lepszej ładowarki. pozostaje mi kupić nowy pakiet Lepiej pomyśl o kupnie lepszej. Zapłacisz tyle co za dwa pakiety, a jeżeli masz popsutą ładowarkę, to będziesz je rozwalał jeden po drugim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi