Poganin. Opublikowano 3 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Witam, wczoraj przyszła mi elektronika do RWD 5, no i podłączyłem wszystko, ładnie działa lecz nie mam pojęcia jak ustawić serwomechanizmy w odpowiadającej mi pozycji początkowej, kiedy używam sub trim nie mogę ustawić odpowiednich mi pozycji, dodam że pracuje w MODE 2. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek9932 Opublikowano 3 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Włącz aparaturę, subtrimy na zero. Podłącz serwa do odbiornika. Odkręć śrubkę blokującą orczyk. Zdejmij orczyk i włóż w odpowiadającej Ci pozycji. Pobaw się subtrimami żeby było idealnie prosto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poganin. Opublikowano 3 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Okej, w jednym serwie pomogło lecz w drugim niezabardzo ;/ Zaczeło tak wibrować i bzyczeć i zagrzewa się, poza tym robi prawie pełne koło jak daje drążek w dół, a nie robi nic jak daje do góry //EDIT: Teraz wogóle się nie rusza oprócz ustawienia się w pozycji początkowej po włączeniu nadajnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linean Opublikowano 3 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Nie jest wywierane przypadkiem za duże obciążenie na serwo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poganin. Opublikowano 3 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Testuje serwo "na sucho" bez bowdenów, teraz raz działa, raz nie a nadajnik co chwile piszczy -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek69 Opublikowano 3 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Jak serwo wibruje i robi prawie pełne koło to serwo jest popsute , musiałeś na sucho je przeciągnąć . Jak montujesz serwa do modelu to najpierw podłącz pod aparaturę ,serwo się wyzeruje ,i dopiero zakładaj orczyk . NIE zeruj serw na sucho. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi