Deem Opublikowano 5 Września 2011 Opublikowano 5 Września 2011 Na allegro jakiś czas temu pojawiła się oferta na deseczki lipowe. Materiał zapomniany, dziś niestety nie doceniany i zapewne dlatego w sklepach niedostępny. Ponieważ zakupiłem i wypróbowałem to z chęcią polecam. Drewno bardzo dobrej jakości, nie wypacza się, nie mechaci, przyjemne w obróbce, klocki świetnie się toczy. Niestety muszę zaznaczyć że zakupione przeze mnie (między innymi) deski nie trzymają grubości. W ofercie 5mm grubość poszczególnych desek wahała się od 4.6 do 5mm (różnica raczej do przełknięcia). Zainteresowanym polecam kontakt z producentem (link do aukcji) ,człowiek bardzo otwarty na współpracę. Praktycznie od wspomnianych 5mm wykona każdą grubość. Cytuj
Rob Mc Fly Opublikowano 5 Września 2011 Opublikowano 5 Września 2011 Materiał zapomniany, dziś niestety nie doceniany i zapewne dlatego w sklepach niedostępny. Gdyby potrzebne Ci były listwy z drewna lipowego to znajdziesz je tu: http://www.modelmaking.pl/ires/oferta/2/14/ . Cytuj
tytan12 Opublikowano 5 Września 2011 Opublikowano 5 Września 2011 . Materiał zapomniany, dziś niestety nie doceniany iHe,coraz droższy :devil: ,mam stare zapasy forniru,a te deseczki nadają sie na żeberka itp.Polecam :jupi: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi