Deem Opublikowano 5 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Na allegro jakiś czas temu pojawiła się oferta na deseczki lipowe. Materiał zapomniany, dziś niestety nie doceniany i zapewne dlatego w sklepach niedostępny. Ponieważ zakupiłem i wypróbowałem to z chęcią polecam. Drewno bardzo dobrej jakości, nie wypacza się, nie mechaci, przyjemne w obróbce, klocki świetnie się toczy. Niestety muszę zaznaczyć że zakupione przeze mnie (między innymi) deski nie trzymają grubości. W ofercie 5mm grubość poszczególnych desek wahała się od 4.6 do 5mm (różnica raczej do przełknięcia). Zainteresowanym polecam kontakt z producentem (link do aukcji) ,człowiek bardzo otwarty na współpracę. Praktycznie od wspomnianych 5mm wykona każdą grubość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 5 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Materiał zapomniany, dziś niestety nie doceniany i zapewne dlatego w sklepach niedostępny. Gdyby potrzebne Ci były listwy z drewna lipowego to znajdziesz je tu: http://www.modelmaking.pl/ires/oferta/2/14/ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 5 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 . Materiał zapomniany, dziś niestety nie doceniany iHe,coraz droższy :devil: ,mam stare zapasy forniru,a te deseczki nadają sie na żeberka itp.Polecam :jupi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi