RomanC Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Opublikowano 21 Listopada 2011 Troszkę buja, ale to pomoże w opanowaniu trudniejszych modeli Zdecydowałem się na proste skrzydła ponieważ dźwigary, krawędź natarcia i spływu są w jednym kawałku co wzmacnia skrzydło. Poza tym trudniej jest je zwichrować przy montażu jak skrzydło ze wzniosem.
Michal G Opublikowano 2 Grudnia 2011 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zdecydowałem się na proste skrzydła ponieważ dźwigary, krawędź natarcia i spływu są w jednym kawałku co wzmacnia skrzydło. Poza tym trudniej jest je zwichrować przy montażu jak skrzydło ze wzniosem.A laminat na łączeniu?
michal0051 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Opublikowano 3 Grudnia 2011 W tym modelu nie trzeba laminować, sam zbudowałem takie 2 i powiem że nawet przy dość mocnych silnikach nic się nie dzieje ze skrzydłem chyba żeby bez dźwigarów robić.
RomanC Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2011 Laminat na łączeniu skrzydła to dałem w zasadzie zamiast sklejki. Od góry żeby się guma nie wrzynała w styropian, a od dołu żeby ostre krawędzie kadłuba nie niszczyły skrzydła. A przy okazji trochę wzmocniło się łączenie płatów.
michal888 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Ja tam w bilgorajskim prymusie nie widzialem dzwigarow w skrzydlach- i tez lataja
Rekomendowane odpowiedzi