RomanC Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Troszkę buja, ale to pomoże w opanowaniu trudniejszych modeli Zdecydowałem się na proste skrzydła ponieważ dźwigary, krawędź natarcia i spływu są w jednym kawałku co wzmacnia skrzydło. Poza tym trudniej jest je zwichrować przy montażu jak skrzydło ze wzniosem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal G Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zdecydowałem się na proste skrzydła ponieważ dźwigary, krawędź natarcia i spływu są w jednym kawałku co wzmacnia skrzydło. Poza tym trudniej jest je zwichrować przy montażu jak skrzydło ze wzniosem.A laminat na łączeniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal0051 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 W tym modelu nie trzeba laminować, sam zbudowałem takie 2 i powiem że nawet przy dość mocnych silnikach nic się nie dzieje ze skrzydłem chyba żeby bez dźwigarów robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanC Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Laminat na łączeniu skrzydła to dałem w zasadzie zamiast sklejki. Od góry żeby się guma nie wrzynała w styropian, a od dołu żeby ostre krawędzie kadłuba nie niszczyły skrzydła. A przy okazji trochę wzmocniło się łączenie płatów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal888 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Ja tam w bilgorajskim prymusie nie widzialem dzwigarow w skrzydlach- i tez lataja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi