sreg Opublikowano 6 Września 2011 Opublikowano 6 Września 2011 Witam, chciałbym ustawić fail safe do quadro w aparaturze Turnigy. Czy ktoś może mi pomóc przeprowadzić cały proces oraz wskazać jakie wartości należy wprowadzić w apkę. Pozdrawiam i dziękuję .
mkrawcz1 Opublikowano 6 Września 2011 Opublikowano 6 Września 2011 T9x (a raczej jej radio) nie ma fail safe (zresztą "to już tu było" - TU ). Z wymienionym modułem (np. FrSky) może mieć.
Capriman Opublikowano 6 Września 2011 Opublikowano 6 Września 2011 Gdzieś coś czytałem że trzeba zmienić modulacje z pcm na ppm i powinno coś być??? Nawet w instrukcji jest cos na temat failsafe... Nigdy nie próbowałem wiec nie wiem czy to prawda.
bfis Opublikowano 6 Września 2011 Opublikowano 6 Września 2011 Failsafe to odpowiedni odbiornik. I z odbiorników współpracujących z T9x taką funkcje ma tylko 3 kanałowy . Powodzenia
toretto1995 Opublikowano 6 Września 2011 Opublikowano 6 Września 2011 mkrawcz1 a mógłbyś napisać jak to ustawić z modułem FrSky..? Bo sobie zanabyłem te moduł i dobrze by było wiedzieć jak się to ustawia Failsafe .
mkrawcz1 Opublikowano 6 Września 2011 Opublikowano 6 Września 2011 Instrukcję czytał? Punkt 8. Inaczej dla ROM wersja A (fabryczna), gdzie ustawia się "z odbiornika" ROM wersja A Aby korzystać z funkcji failsafe, wykonaj poniższe czynności. 8.1.1 Zbinduj odbiornik. 8.1.2 Ustaw drążki/pokrętła/przełączniki nadajnika dla wszystkich kanałów w żądanej pozycji dla failsafe. 8.1.3 Naciśnij krótko przycisk F / S odbiornika (mniej niż 1 sekundę), moduł nadajnika wyemituje długi sygnał wskazując, że ustawienia failsafe są zapisane w odbiorniku. Ustawienia te zostaną zapamiętane, dopóki odbiornik nie zostanie ponownie zbindowany. a inaczej dla ROM wersja B - ustawia się "z nadajnika" lub "z odbiornika". ROM wersja B Ta wersja jest przeznaczona dla użytkowników, którzy zainstalowali aktualizację oprogramowania. Firmware dostępny jest w dziale download na stronie internetowej FrSky. W tej wersji można ustawić failsafe za pośrednictwem modułu transmisji w dowolnym momencie lotu. 8.2.1 Zbinduj odbiornik. 8.2.1.1 Ustaw drążki/pokrętła/przełączniki nadajnika dla wszystkich kanałów w żądanej pozycji dla failsafe. 8.2.1.2 Naciśnij krótko przycisk F / S modułu nadawczego (mniej niż 1 sekundę), moduł nadajnika wyemituje długi sygnał wskazując, że ustawienia failsafe są zapisane w odbiorniku. Ustawienia te zostaną zapamiętane nawet podczas lotu. To samo działanie można osiągnąć gdy model jest na ziemi przez naciśnięcie F / S na nadajniku lub odbiorniku. Jeśli chcesz wyłączyć funkcję failsafe, ponownie zbinduj odbiornik z nadajnikiem. Spowoduje to ustawienie failsafe w normalnym stanie wyłączonym. Uwaga: Należy pamiętać, że jeżeli przypadkowo naciśniesz przycisk "F / S Range", nowe ustawienia zostaną natychmiast zapamiętane.
sreg Opublikowano 7 Września 2011 Autor Opublikowano 7 Września 2011 No właśnie nie dopisałem że mam FrySky i widzę w menu apki FS.
mkrawcz1 Opublikowano 7 Września 2011 Opublikowano 7 Września 2011 1. Co to jest FrySky? 2. Ustawia się z odbiornika lub z modułu (j. w.), nie z menu aparatury.
Rekomendowane odpowiedzi