bzik4 Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Buduję sobie takie skrzydełko http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=7234 cięciwa 210mm długość 630mm (połówka) masa modelu nie znana :wink: Chciałbym w tym modelu mieć podwozie w skrzydle za środkiem ciężkości (opcja z przednim kółkiem) tylko nie wiem w jaki sposób wzmocnić skrzydło żeby druciane podwozie nie wyrwało się przy pierwszym lądowaniu. Mam model Speed Air właśnie z takim podwoziem i bardzo takie rozwiązanie mi się podoba i spełnia swoje zadanie nawet w wysokiej trawie bo tylne podwozie po ugięciu się drutu jest wleczone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Możesz wkleić płytkę z dobrej sklejki w miejsce montażu podwozia. Jeżeli płytka będzie oparta na dźwigarach lub kesonie, konstrukcja będzie mocna, a płytka rozłoży siły nacisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolin101 Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 jak masz chęci możesz dodatkowo pobawić się w amortyzacje wtedy będziesz miał dodatkową pewność że się nie wyrwie. Chodzi mi o taką prostą amortyzację typu tulejka pręt w niej i na sprężynie amortyzowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi