bzik4 Opublikowano 7 Września 2011 Opublikowano 7 Września 2011 Buduję sobie takie skrzydełko http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=7234 cięciwa 210mm długość 630mm (połówka) masa modelu nie znana :wink: Chciałbym w tym modelu mieć podwozie w skrzydle za środkiem ciężkości (opcja z przednim kółkiem) tylko nie wiem w jaki sposób wzmocnić skrzydło żeby druciane podwozie nie wyrwało się przy pierwszym lądowaniu. Mam model Speed Air właśnie z takim podwoziem i bardzo takie rozwiązanie mi się podoba i spełnia swoje zadanie nawet w wysokiej trawie bo tylne podwozie po ugięciu się drutu jest wleczone
madrian Opublikowano 7 Września 2011 Opublikowano 7 Września 2011 Możesz wkleić płytkę z dobrej sklejki w miejsce montażu podwozia. Jeżeli płytka będzie oparta na dźwigarach lub kesonie, konstrukcja będzie mocna, a płytka rozłoży siły nacisku.
Kolin101 Opublikowano 12 Września 2011 Opublikowano 12 Września 2011 jak masz chęci możesz dodatkowo pobawić się w amortyzacje wtedy będziesz miał dodatkową pewność że się nie wyrwie. Chodzi mi o taką prostą amortyzację typu tulejka pręt w niej i na sprężynie amortyzowanie.
Rekomendowane odpowiedzi