kosa Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Witam, jestem nowy na forum robie swój pierwszy model jest to RWD 5 by skazoo. wyposażenie jakie w nim zastosuje to silnik Emax CF2812 regulator jeti eco 18 2 serwa hs-55 odbiornik HFS-05MS i pakiet fullmax 3s 1050mah. Model robie pod nadzorem kolegi który na forum znany jest jako janik. kilka fotek z budowy modelu A gdy model sie klei... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Hehe widze ze razem dzialamy ten sa modelik :]. Robisz podwozie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janik Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 E tam już od razu pod moim nadzorem hehe. Zamiast ciebie pilnowac projektowalem sobie model w corelu hehe. Nie chce nic mowic ale zapomniales o najwazniejszej fotce Oto samolot z pilotem :jupi: Kolego michcio podwozia nie bedzie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krykiet Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 heh ostatnio tez zaczalem budowac rwd i jak narazie prace wygladaja tak: teraz nic nie robie bo musze jechac po troche balsy i znow zaczne kleic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Jak wyginacie depron ( masak silnika i owiewka kabiny ? ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 ja mam takie pytanie...czym szlifować depron??bo musze ładnie wyszlifować dziub i kabinke....niewiem jak mam to zrobić....dziub sie składa z 11elementów depronu w kształcie coś ala trójkąt a kabinka to samo a le w kształcie kabinki.... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krykiet Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Jak wyginacie depron ( masak silnika i owiewka kabiny ? ) suszarka na kolanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Ja naklejałem folię pakową od zewnętrzej strony wygięcia i wtedy w rękach wyginałem. W ten sposób depron ci nie pęknie. To samo zrób z krawędzią natarcia skrzydła. Poem tą folię można usunąć. Klejenie z wielu kawałków nie ma sensu, bo klej sporo podniesie wagę elementu a do tego trzeba szlifować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 ale tak mam w projekcie....dostałem cały model wyciety z kawałków depronowych i teraz musze to wszystko posklejać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 ja szlifowałem papierem ściernym 150. w tej chwili model idzie do pomalowania, dzisiaj skończę =]. Foty wykończonego modelu umieszcze wieczorkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 krykiet, zainwestuj w dobry nóz bo to co pokazałeś to jest wyszarpane z depronu ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 A tak prezentuje się mój pierwszy model po tygodniu prac . Niestety wyposażenie jeszcze do mnie nie dotarło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janik Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Koledzy nie powiem ale miło by było zakończyć ten off topic... Warcajac do modelu jest on super wykonany jak na poczatkujacego. Jedyne do czego mogę się przytczepić to zaduza ilość kleju użyta do sklejenia modelu a najlepsze że model wykonał zupełnie sam ja tylko przychodziłem z laptopem i udawałem że go kontroluje :mrgreen: Po oblocie(możliwe że jutro) powiec cos wiecej bo akurat mi przypadł ten zaszczyt :faja: pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krykiet Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 krykiet, zainwestuj w dobry nóz bo to co pokazałeś to jest wyszarpane z depronu ;( kadlub faktycznie wycinalem juz troche zuzytym nozem do tapet ale juz kupilem sobie male nozyki precyzyjne.a z reszta to trudniej sie wycinalo bo w sklepie dostalem tylko depron rowkowany. to jest moj pierwszy model wiec nie spodziewalem sie cudow. a te wyszarpania to troche od ca . ale kazdy uczy sie na wlasnych bledach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Kup sobie wkłady firmy stanlej. Naprawde ostre noze. Coprawda kosztuja 7zł za 10 szt. ale naprawde warto. A co do kleju CA ja bym ci proponowac kupic klej polimerowy ale UHU Por. Chyba ze uzywasz CA do styropianu to nim mozesz kleic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Moze to glupie ale moze sproboj wyrownac te krawedzie zywica 10 minutowa ja tak zataklem kilka malych ubutwok w kadlubie i wyszlo w miare ladnie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Ja nie radzę. Ciężko wyjdzie... :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 1 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 No i wreszcie mój wyczekiwany dzień. Dzisiaj odbył sie oblot mojego modelu, wszystko spoko tyko dosyć ciężko sie steruje, był to mój 1 kontakt z samolotami żeby nie pomoc kolegi na pewno bym krety ganiał . Ale model po 1 oblocie wrócił cały i zdrowy. Kilka fotek jakie udało nam sie zrobić wrzuci janik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janik Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 W związku z tym, że to ja oblatywałem model powiem co nieco od siebie na temat jego właściwości lotnych. Któtko mówiąc ten model mi sie kompletnie nie podoba (możliwe że dlatego go nigdy nie zrobiłem i nie zrobie) no ale nie to chciałem napisać, model jest okropnie wolny(aż do obrzydzenia) i swietnie szybuje mówiac któtko idelany dal poczatkujacych :wink: obiecane fotki Wielki sorry za jakosc zdjec no ale jak zwykle nie naładowalem cyfrowki hehe :mrgreen: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janik Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 Co by nie było model nadal lata a Kosa (Paweł) już coraz lepiej radzi sobie w powietrzu(pisze za niego bo się wkurzył że w jego temacie debatujecie na temat nozy :crazy: :wink: no ale mniejsza z tym...) Kilka fotek z dzisiejszego latania jutro pojawi się również filmik Pozdrówka i miłego powrotu do nauki :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.