meloow Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Witam Piotrek_f3j/m ja zrobiłem własnie sobie na początku "mojego modelowania" ten model nie jest zły ale i fajny tez nie lepiej chociaż na zime jak najbardziej ląduje na śniegu i nie ma co obawaić sie o napęd ale polecił bym zrobić Prząśniczke konstrukcja podobna a pewniejsza. Bynajmniej ja bede robił aby polatać w zime. dla porównania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamRC Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Ircek napisalem o balsowym bo: Takiego balsowego Mini Mickey'a robi sie ciut dluzej niz deproniaka, za to efekt duuuzo lepszy. Z kosztami tez wyjdzie raczej niewiele, maxymalnie 50zł... Przy odrobinie szacunku do modelu bedzie mozna wracac do niego przez kilka lat, kolega mial taki model z malymi zmianami - choc budowal go moze z 8 lat temu model lata do dzis, nauczyl latac co najmniej 3 modelarzy i przezyl kilka powaznych kraks... Depron w zasadzie szybko sie nudzi i niszczy, balsowe IMHO maja dusze Jesli chodzi o Przasniczke, rowniez dobry pomysl na drugi model, zarowno w depronie jak i w balsie. PS. Mini Mickey'a tez mozna zrobic z depronu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 4 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Adam ja narazie wole modele z depronu ale oczywiście do czasu Wiem ze jest duze prawdopodobieństwo rozbicia modelu przy takich umiejętnościach latania jakie ja posiadam, wiec wole depron bo nie będę tak żałował jak po modelu z balsy:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Nie wiem co wybierzesz ale jak AJOO to bedziesz musiał zrobić o wiele dłuzszy dziób w celu wyważenia modelu .... ja miałem 8xkan1050 i był problem z wywazeniem .... a wazą 123g wiec jak masz lipole to zrób dziób o ok 5cm dłuższy niz na planach zreszta autor o tym tez pisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_skot Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 To może i ja pochwalę się swoim RWD. Model był niemal gotów do lotu, ale w tajemniczych okolicznościach skrzydełko uległo "autodestrukcji" :cry: Winnych brak, więc pozostają jedynie siły nieczyste :wink: Ale tak to bywa jak modelarnię dzieli się ze słoikami ogórków, kompotów itp. Przedstawiam zatem to, co z niego zostało Fotka jakości marnej, ale robiona na szybko i komórką Skrzydełko buduje się nowe, ale przy moim tempie potrwać może to i miesiąc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 9 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 trochę pooglądałem, trochę poczytałem i zdecydowałem sie na piperka . Bardzo mi sie podoba ten modelik, jakby ktoś miał plany depronowe tego modelu bardzo bym prosił, kossa17@o2.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 Plany poszły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 Czy ja też mogę po prosić kylo747@wp.pl :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 9 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 na planach widzę że skrzydła nie są przestrzenne czy to dobry wybór, czy może nie kusić losu i zrobić skrzydła przestrzenne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 A moze Ty mi powiesz ile waza twoje skrzydelka i kadlub rwd ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 9 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 Oj nie pamiętam ile waży oddzielnie ale teraz model wyszedł z wyposażeniem 510g a bez wyposażenia około 300-310g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Dzięki plany są już u mnie na poczcie. na planach widzę że skrzydła nie są przestrzenne czy to dobry wybór tak to jest dobry wybór bo i tak skrzydło na planach posiada profil :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 10 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 ok dzięki =] jak tylko będę miał wolny czas zabieram sie do roboty, narazie jednak uczę sie latać swoim RWD przeżył już 3 lub 4 wypady:P i jak do tej pory wraca cały i zdrowy oczywiście latam z pomocą kolegi:P (przejmuje stery przy lądowaniu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Powodzenia w budowie no i w nauce latania 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronek Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 czesc A moze warto jednak pomyslec i czyms bardziej wymagajacym od pilota? Piper bedzie imo powtorka rwd. Jakis metrowy prosty model z symetrycznym profilem da duzo wiecej frajdy, a nie bedzie duzo trudniejszy do opanowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 11 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Ja latam bardzo krótko więc wolę najpierw opanować tą sztukę, wyrobić sobie jakieś podstawowe reakcje a następnie będzie można sie pobawić =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Twoj RWD nie ma lotek ale moze ktos wie pod jakim kontem je ukosowac ??? bo ster wysokosci po katem 30 st. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamRC Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Ja tam pamietam jeszcze jak mi Bronek dawal polatac "czyms bardziej wymagajacym" - jedne z pierwszych kontaktow z rc i odrazu akrobat Loty trwaly w granicach 10 sekund (calkiem sporo ) po czym przed sama ziemia zaciagalem ster wysokosci na maksa i Bronek przejmowal aparature kwitujac moj lot solidnym o ku**** W kazdym badz razie - nie polecam Pozdrawiam Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 11 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Adam RC widze że jesteś z Łomży:P Na jakim osiedlu mieszkasz?? lol... dopiero sobie skojarzyłem o kogo chodzi:P juz wiem^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 16 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 No i stało sie:P... dzisiaj pojechałem sobie na wieś z rodzicami ale oczywiście ojciec skusił mnie żebym wziął samolot:P Na dworzu wieje ale oczywiście "Paweł chodź dasz rade:p musisz sie nauczyć latać":P no dobra model pod pachę i w drogę, wszystko ładnie pięknie latałem sobie z 5minut za lasem to trochę mniej wiało ale... gdy troszeczkę wzniosłem sie wyżej na wysokości drzew samolot przestał mnie słuchać leciał tam gdzie wiatr go niósł może żeby był ze mną doświadczony pilot bym go nie rozbił ale bylem sam no z ojcem:P. Samolot zaliczył drzewo:P nie chciało mi ustąpić na szczęście za dużych szkód niema jedynie kadłub lekko pękł i listewkę od mocowania skrzydła mi wyrwało:P Zaraz idę do pracy i na jutro będzie zrekonstruowany:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.