extream Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Witam Wczoraj po lataniu jak zwykle podłączyłem pakiet do ładowania (to samo źródło prądu co zawsze - aku 12V z samochodu ) Ładowarka zaczęła ładować więc zostawiłem ją bez opieki. Po godzinie wróciłem i ładowarka nadal ładowała. Odłączyłem zasilania i zmierzyłem napięcie aby zobaczyć czy dużo jeszcze zostało Napięcie wynosiło 11.16 V. Ładowarka gdy teraz ją podepnę ładuje nadal tzn. nie włącza się alarm o zbyt niskim napięciu zasilania. Gdybym ją zostawił włączoną ładowała by pewnie do teraz nie grzejąc się znacznie. Napięcie na pakiecie zatrzymało sie na wspomnianych 11.16 V i nie chce iść do góry. Sprawdzałem też inne źródło zasilania ale niestety to samo ... Wie ktoś może co się stało ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kretobójca Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Nie jestem fachowcem w dziedzinie ładowarek, ale mogło paść źródło napięcia odniesienia, ostatecznie poleciał soft. Jeśli jest nowa, to lepiej zareklamuj. Ja miałem to samo w Lipo Chargerze 4 i bez problemu wymienili. Niestety, ale niemiecka technologia i chińska precyzja nie zawsze idą w parze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.