Marcinmb Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 witam! chiałem wykonac zwykły kabelek dzięki któremu mugłbym połączyć moją sanwe VG6000 z komputerem i potrenować bez narazenia sie na bolesne(dla samolotu) krety... wiec do rzeczy...zeby zrobic ten kabelek to potrzeba tylko:wtyczki pasującej do aparatury,kabelka,i wtyczki USB...potem to wszystko(odpowiednio) zlutowac i szafa gra!!!!czy to jest takie proste jak mi sie wydaje?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 chiałem wykonac zwykły kabelek dzięki któremu mugłbym połączyć moją sanwe VG6000 z komputerem jeśli znajde shemat do lutowania wtyczki to wstawie ja posiadam kabelek ale go hiteca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Z tego co rozumiem to myślisz, że jest to takie proste. W kablu na USB (na RS232 także) jest schowana elektronika. Wtyk do sanwy kupisz w każdym sklepie elektronicznym. Jest to typowy DIN 5 ale może też być DIN 3 - też pasuje i ma te piny, które potrzeba. Są w sieci dostępne schematy kabla. Jeśli masz system Win XP to musisz mieć kabelek USB lub RS232 z procesorem w środku. Jeśli starsze systemy to najprostszy jest kabelek na port drukarkowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 mam xp...ile to by kosztowało?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 te 2 wtyczki i kabelek...PS.za shemat byłbym bardzo wdzięczny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Ja kupiłem kabel w Nastiku http://nastik.pl/osprzet-interfejsy-c-65_95.html stwierdziłem, że szkoda czasu na robienie. Układ jest z procesorem PIC, więc jeśli ci się chce go robić to musisz mieć programator. Schematu i oprogramowania musisz sam poszukać, bo już nie pamiętam gdzie na niego wpadłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 eśli masz system Win XP to musisz mieć kabelek USB lub RS232 z procesorem w środku. Jeśli starsze systemy to najprostszy jest kabelek na port drukarkowy. Przy XP kabelek pod LPT z tranzystorkiem BS170 ładnie się spisuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 O tym patencie nie słyszałem. Czytałem tylko o bawieniu się programami typu PPJoy. Próbowałem ale z marnym skutkiem i dałem sobie siana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 powiem inaczej...co mam kupić i czy bede musiał cos programowac??bo ja w tym jestem kompletna noga...nie potrafie programować...ja myślałem ze to po prostu zlutuje(kabelek i 2 wtyczki)a potem podłącze do kompa i do aparatury włącze FMS i zaczne latać przy pomocy aparatury..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 no takie proste to to nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 a mozesz wytłumaszyc co wiecej czeba zrobić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 no z tego co ja wiem to do kabla musisz zrobic układzik http://www.teos.modelarstwo.org.pl/fms/fms.htm http://teemto.republika.pl/fms_lpt.htm http://www.pitlab.pl/fms/schemat_fms.jpg :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a z elektroniki niejestem najlepszy :? i wiecej to ja ci niestety niepowiem :? :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 pierwsze dwa linki mnie nie dotycza... a z 3 nic nie rozumiem :shock: :? :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 ale spoko dzieki za pomoc.....ma ktos jeszcze cos innego?? baczek-znalazłeś shemat do lutowania wtyczki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawomir Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Czesc to kup u pitabla gotowy kabelek. Pozdrawiam Slawomir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 a ile tam kosztuje taki kabelek?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 A zainteresuj się sam troszeczkę www.pitlab.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Witam, ja tez troche kombinowałem z podłączeniem aparayury E-fly (art-tech) oraz SANWA VG6000 do kompa i tak: 1. mozna zrobić kabelek JACK na LPT (jak pisał motyl) działa ale trzeba instalnąć PPJOY który czasami nie che działać (konflikt przerwań IRQ - tak było u mnie ale w końcu udało się) 2. kabel aparatura ==> MIC in (komp JACK MONO) i tu jest troche trudniej ale da się potrzeba PPJOY oraz SmartPropoPlus_3.1.0. FMS działa oraz RealFlight G2. Jednk ze względu na brak portu LPT w laptopie kupiłem na allegro interface microprocesorowy na USB. Czekam na przesyłke i zobaczymy jak działa. pozdrawiam Meloow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Posiadam taki interfejs na USB z Allegro i u mnie działa bezproblemowo wiec myślę ze nie będziesz miał z nim problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzdry Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 nie posiada ktoś przypadkiem schematu takiego interfejsu pod USB ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.