316_Danny Opublikowano 16 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Chciałbym się pochwalić moim filmikiem. Są to moje pierwsze loty w życiu prawdziwym modelem RC. W roli głównej Beta 1400 firmy Pelikan w wersji RTF! Chętnie odpowiem na wszystkie pytania związane z tym filmem i modelem! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loop Opublikowano 16 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 No nie jakie to łatwe Betą? Ale widać właśnie to, gdy jest taka lekka to wiatr z nią robi prawie wszystko co chce. Jak swoją obciążyłem do ponad 1300g to pływała w powietrzu bardzo stabilnie :-) Wejdź sobie do "kraksy" zobaczysz jak lata przy sporym wietrze, nawet nie czuć że w ogóle jest wiatr, a hulało że hoho... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 16 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Zauważyłem ,aczkolwiek może być to złudzenie optyczne... Że Twój model jest zbyt lekki na przód, przesuń pakiet troszkę do przodu... Bo lata tak jak by cały czas na "harrierze" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
316_Danny Opublikowano 16 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Loop ja generalnie unikam latania przy dużym wietrze Cimek jeżeli chodzi o środek ciężkości to zmieniam go praktycznie co chwilka, w zależności od tego w jaki sposób chce polatać (czy bardziej poszybować, czy coś tam "agresywniej pokręcić") Model z mojego punktu widzenia (z ziemi) lata bardzo stabilnie... Jednak kamerka widzi to inaczej... Istne rodeo... Myślę że przyczyną tego zjawiska jest "małokątny" punkt widzenia kamerki, przez co każdy nawet najmniejszy ruch wydaje się nie wiadomo jakim szarpnięciem... Kolega w Pile ma mi pożyczyć rybie oko, dzięki czemu sytuacja ta powinna ulec poprawie :ble: Ciekawe jest jedno z lądowań, gdzie model uderza w moją nogę... Kamerka uchwyciła to jakby nie było żadnej przeszkody :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi