pmaverick Opublikowano 26 Września 2011 Opublikowano 26 Września 2011 Poniewaz w moim ulubionym radiu graupner mc-12 chcialbym dolozyc opcje wymiennych modulow 2,4 z mojej futaby ( nie pytajcie - poprostu chcialbym takie cudo sobie zbudowac) mam krotkie pytanko: Rozumiem, ze jak wyprowadze juz potrzebne żyły na zewnątrz obudwy mc-12 to czy po wlozeniu modulu jest on elementem priorytetowym nad istniejacym juz modulem 35 mHz czy trzeba zainstalowac przelacznik miedzy dolozonym modulem a juz istniejacym? Na plytce w mc-12 jest miejsce o nazwie mod wlasnie na inny w.cz niz to oryginalne...
bubu2 Opublikowano 26 Września 2011 Opublikowano 26 Września 2011 Musisz odłączyć jeden a na jego miejsce podłączyć drugi.
Nsat Opublikowano 7 Października 2011 Opublikowano 7 Października 2011 Podłączyłem Assana 2,4GHz Assan - przedtem wyjąłem tylko kwarc.
pmaverick Opublikowano 11 Października 2011 Autor Opublikowano 11 Października 2011 Nie wiem na ile jest to bezpieczne, ale rowniez slyszalem o zastąpieniu przelacznika miedzy W.cz a modulami poprzez wyjmowanie kwarcu...czy ktos sie moze wypowiedziec? Nie chodzi mi tu o ryzyko uszkodzenia kwarcu tylko, ale z tego co wiem to wyjecie kwarcu powoduje jedynie brak modulacji ale napiecie jest nadal dostarczane do modulu w.cz...?
bubu2 Opublikowano 11 Października 2011 Opublikowano 11 Października 2011 Pewnie, że zasilany moduł jest i jakiś prąd pobiera. Nie pracuje jedynie generator w ktorego obwodzie jest kwarc. Łatwo zmierzyć.
pmaverick Opublikowano 11 Października 2011 Autor Opublikowano 11 Października 2011 Czyli najkorzystniej jednak zastosowac przelacznik, ktory bedzie przelaczal sam + pomiedzy w.cz a modulem... kiepsko troche bo w mc-12 w.cz jest ukryty pod plyta glowna i trzeba na dorba sprawe odkrecac wszystkie bebechy :/
Rekomendowane odpowiedzi