Viader Opublikowano 27 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Witajcie. Wczoraj nawiedził mnie kurier z paczuszką. W środku zgrabny i znany wszystkim dwupłacik na pierwszą wojenkę. Mowa o modelu Spad XIII od Marka Rokowskiego. W sobotę zawody. Nauczony poprzednimi starciami stwiedziłem, ze szkoda czasu na siedzenie między kolejkami WWII. Trzeba latać, więc przyszedł czas by sprawdzić się w WWI. Jeszcze wczoraj po wykonaniu stójek i odchudzeniu kadłuba z zewnątrz jak i od środka model wyglądał tak: Jak widać skrzydła otrzymały niewielki wznios. Celowo, nie lubię płaskich płatów zarówno w górno jak i dwupłatowcach Dzisiaj po wieczornym malowaniu pędzelkiem prezentuje się następująco: Jutro jak znajdę chwilkę polutuję podwozie, zamontuję elektronikę, zastrzały i jak Bozia da ładną pogodę wieczorem oblot. Trzymajcie kciuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reinus Opublikowano 27 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Ladna robota Daj znac jak oblot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 toś się pan uwinął oj czuję że w Krakowie będzie się działo... powodzenia w oblotach i regulacji jak ci wyszła waga? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 28 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Model oblatany, z niespodziankami ale oblatany Ale po kolei. Dzisiaj zamontowałem wyposażenie oraz podwozie. Kółka narazie zakręcone na szybko, jurto przytnę końcówki ośki i założę coś mniej odstraszającego od tych wielkich kosteczek. A wieczorem wybrałem się na górkę :jupi: Fotki już po lotach, jak widać było już ciemno i wszystko trochę na wariata Jutro czeka mnie dokładniejsza regulacja. Wyniki koło południa (oczywiście jeśli pogoda dopisze). Marku waga do lotu według super hiper dokładnej wagi kuchennej 450g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 29 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Model ustawiony, lata bardzo dobrze. Po zmianie ogólnego kąta zaklinowania i dodaniu 30g ołowiu na przód zrobiło się fajnie. Jeszcze domaluję żeberka na płatach i pierwsze strarcie za 2 dni :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi