pauletto007 Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Cześć. Przygotowuje model do oblotu. Elektronika jest już zainstalowana, model wyważony, ale czy nie muszę jeszcze odpowiednio "wystawić" anteny odbiornika na zewnątrz kadłuba? W tej chwili odbiornik wraz z anteną jest w środku kadłuba i myślę, że takie "położenie" anteny może ograniczać zasięg. Jak zatem należy wyprowadzić przewód antenowy poza obrys modelu, aby nie mieć ew. problemów z zasięgiem w trakcie lotów? I czy w ogóle trzeba to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Wiesz co, Mialem akurat odbiornik z Flysky'a ,ale to podobny odbiornik do Turnigowego. Miałem go w modelu wsadzony, antenka była również. Żadnych problemów nie widziałem Zostaw jak masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pauletto007 Opublikowano 29 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Wiesz co, Mialem akurat odbiornik z Flysky'a ,ale to podobny odbiornik do Turnigowego. Miałem go w modelu wsadzony, antenka była również. Żadnych problemów nie widziałem Zostaw jak masz Dzięki. Po sprawdzeniu, ten który mam to rzeczywiście FlySky 8Ch :wink: a byłem przekonany, że Turnigy. Skoro się nic nie dzieje, to pozostawiam antenę w środku, nie będe wiercił dziur w kadłubie bo jak wpadnie do wody... to zatonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi