Malker Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Miazga! Podziwiam Twoją cierpliwość. Mnie by szlak trafił jak bym miał sklejać jakieś malutkie elementy co jeszcze nie chcą się przykleić nie daj Boże ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 30 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Wbrew pozorom ten model nie ma wcale takich małych elementów. Problemem jest natomiast złożoność elementów i ich dziwna geometria. Używam takiego kleju, że właśnie momentami przykleja się za bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reastdignity Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Cóż pokłony z mojej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 30 dni spędzonych przy tym modelu. Każdy średnio po 7 godzin. Daje to łącznie około 210 godzin poświęconych by te 1150 elementów zamienić w taki oto model. Może jakość mojej roboty nie jest na poziomie profesjonalnych kartonowych modelarzy ale nietuzinkowość jakim jest ten model, wrażenie jakie sprawia kiedy się na niego spogląda i wielkość- sprawia, że jestem w pełni zadowolony z efektu i jest dokładnie tak jak sobie to wyobrażałem. Gdybym robił go drugi raz co bym zmienił? Na pewno podkleił na tekturę element który łączy koła z "piszczelą". Systematycznie zwiększający się ciężar modelu powoduje, że elementy się wyginają i nasz Trzmiel próbuje robić dziwne pozy. Ponadto zalaminował bym jakimś klejem wszystkie miejsca ruchome. Tak dla pewności Zrobienie modelu tak aby nogi były w pełni ruchome tak jak ręce moim zdaniem jest niemożliwe. Nawet bardzo ciasne spasowanie elementów po jakimś czasie się rozjedzie a model padnie plackiem. Dlatego trzeba się zastanowić dobrze nad tym jaką pozycję mu nadamy. A teraz czas na końcową galerię: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Wymiękłem... Miazga to za słabo powiedziane.... :shock: :shock: :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Wow :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 4 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Odgrzeję kotleta (bo taki najlepszy) Zbyt zestresowany byłem widząc jak model się kurzy i zainwestowałem w takie oto: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi