Skocz do zawartości

Bixler - servo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem , że drucik , który łączy servo z SK dziwnie się wygina. Nie wie gdzie tkwi problem , czy tak powinno być , czy może coś źle przykręciłem. Filmik nagrany aparatem w telefonie 2 mpx , ale coś tam widać :

KLIK

Opublikowano

Bo nie dałeś zewnętrznej rurki, która usztywnia ten drucik. Jest to zazwyczaj cienka (ok. 3mm) plastikowa rurka, którą musisz przykleć do kadłuba, a wewnątrz niej musi się poruszać ten Twój drucik.

Opublikowano

Ja mam tą rurkę bo ona była już przy samolocie , raz się odkleiła to ją wziąłem na kropelke. Spróbuję jakoś ją jakoś mocno przykleić na całej długości. Przy okazji zapytam się o śmigło. Mam takie 6x4 i zastanawiam sie czy go nie przyklejać bo nie wiem czy sama śrubka starczy... Co myślicie ?

Opublikowano

Emzet, dobrze przykręcisz piastę to powinno wystarczyć :) Aczkolwiek kapeczka miedzy piastą a śmigłem CA nie zaszkodzi (malutka kropelka) Co do popychacza, czy nakretkę która jest (trzyma pręt) wkręciłeś do końca? Prawdopodobnie to wina tego ze się tak wygina...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.