erapin Opublikowano 8 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Mam taki problem , że drucik , który łączy servo z SK dziwnie się wygina. Nie wie gdzie tkwi problem , czy tak powinno być , czy może coś źle przykręciłem. Filmik nagrany aparatem w telefonie 2 mpx , ale coś tam widać : KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 8 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Bo nie dałeś zewnętrznej rurki, która usztywnia ten drucik. Jest to zazwyczaj cienka (ok. 3mm) plastikowa rurka, którą musisz przykleć do kadłuba, a wewnątrz niej musi się poruszać ten Twój drucik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erapin Opublikowano 8 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Ja mam tą rurkę bo ona była już przy samolocie , raz się odkleiła to ją wziąłem na kropelke. Spróbuję jakoś ją jakoś mocno przykleić na całej długości. Przy okazji zapytam się o śmigło. Mam takie 6x4 i zastanawiam sie czy go nie przyklejać bo nie wiem czy sama śrubka starczy... Co myślicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 8 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Emzet, dobrze przykręcisz piastę to powinno wystarczyć Aczkolwiek kapeczka miedzy piastą a śmigłem CA nie zaszkodzi (malutka kropelka) Co do popychacza, czy nakretkę która jest (trzyma pręt) wkręciłeś do końca? Prawdopodobnie to wina tego ze się tak wygina... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi