piotras Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Witam, parę dni temu wpadł mi w ręce zestaw typu KIT samolotu amatorskiego J-1 Prząśniczka wykonany przez firmę ELJOT a sprzedawany w sklepie Modelpartner. Zestaw jest zaopatrzony we wszystkie elementy potrzebne do zbudowania modelu(snapy, popychacze, zawiasy, dźwignie, mocowanie do serw w skrzydłach, itp.) Elementy naszego tartaku są dokładnie powycinane, a co za tym idzie nie będzie problemu ze składaniem kadłuba czy skrzydeł. Dane techniczne modelu: rozp. skrzydeł - 1470mm długość - 1040mm waga - 1200g-1500g Producent poleca silnik elektryczny o mocy 220W-280W Dobór reszty podzespołów zależy od naszego uznania i zasobności portfela. Mój egzemplarz będzie wzorowany na samolocie J-1B Don Kichot, będą zmienione końcówki skrzydeł oraz dodane owiewki na koła. i kilka ujęć z rozpoczęcia prac przy modelu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek5384 Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Piękny model mam nawet plany jej tylko na ponad 2m rozpiętości ,może kiedyś przyjdzie na nią czas.Powodzenia w budowie, mam nadzieję a nawet jestem pewny że będzie piękna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Elegancki model, jaki dajesz silnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Mysle, ze cos z rodziny 35XX starczy w zupelnosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi