ppompka Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Mam takie pytanko, jaki jest minimalny prąd ładowania w ładowarce ECO-6 dla ni-mh i li-poli? Na stronie HK pisze że 1-5A, ale wydaje mi się że to chyba coz da dużo jak na minimalny prąd. potrzebuje naładować m.in. akku 4xaaa 350mah. Da rade tą ładowarką, bo zastanawiam się nad zakupem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek9932 Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 .1~5.0APrzed jedynką jest kropeczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 14 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Aha, faktycznie, nie zauważyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 18 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Kupiłem już ładowarkę, tylko mam jeden problem, ładowarka naładowała mi pakiet 3s do 13,4V!!! Na ładowarce pokazuje się napięcie, przy czym jest 13,4V, program ustawiłem na pewno dobry. 1A dla 3s funkcją charging (chyba tak sie nazywa) Cele wyglądają tak 4,2V; 4,6V; 4,6V. Czy takie cos jak do Accucela tutaj zadziała? sproboj tak jak z accucel 6 .. moze bedzie dzialas tak samo odlacz zasilanie, podlacz pakiet przytrzymaj przycisk "-" i "enter" i podlacz zasilanie ;] ladowary naturalnie nie puszczaj przyciskow przez pare sekund az wyswietli sie takie cos dziwne zmierz napienie na pakiecie i plusem lub minusem ustaw takie samo na ladowarce.. ot cala kalibracja To wyżej wzięte z innego tematu, mam nadzieję że Robraf się nie obrazi. Teraz rozładowuję akku, ładowarka pokazauje 11,8 a jest realnie 13V. Prosze o szybką odpowiedź. Wszedłem do tego menu kalibracji czy cos takiego, i mam coś takiego +0 VOL:11,79. mogę zrobić ta 1 loczbę na +20, po czym VOl rośnie do 11,87, ale to i tak za mało, ja mam na pakiecie 13V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekJ Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Kalibracja jest dobra w sytuacjach kiedy masz problem kilkunastu-kilkudziesięciu mV różnicy. Jeśli to coś naprawdę wbija 4,6 V do ogniwa LiPo to natychmiast zwróć/wyrzuć bo może być pożar. Pozostaje pytanie jak, kiedy i czym mierzysz napięcia ogniw... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 18 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Mierzę zwykłym multimetrem, zawsze mierzył ok. Jutro, lub jeszcze dzisiaj napiszę do sprzedawcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Nie ładuj programem charging, tylko Lipo Balanser... Wtedy zobacz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekO Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 (...) Czy takie cos jak do Accucela tutaj zadziała? sproboj tak jak z accucel 6 .. moze bedzie dzialas tak samo odlacz zasilanie, podlacz pakiet przytrzymaj przycisk "-" i "enter" i podlacz zasilanie ;] ladowary naturalnie nie puszczaj przyciskow przez pare sekund az wyswietli sie takie cos dziwne zmierz napienie na pakiecie i plusem lub minusem ustaw takie samo na ladowarce.. ot cala kalibracja U mnie w imaxie B8 działa ta procedura. dodam tylko, że konieczne jest podłączenie pakietu 3s (przy 2s ładowarka nie wchodziła w menu kalibracji). Teraz rozładowuję akku, ładowarka pokazauje 11,8 a jest realnie 13V. Prosze o szybką odpowiedź. Wszedłem do tego menu kalibracji czy cos takiego, i mam coś takiego +0 VOL:11,79. mogę zrobić ta 1 loczbę na +20, po czym VOl rośnie do 11,87, ale to i tak za mało, ja mam na pakiecie 13V Skąd ta pewność, że na pakiecie masz 13V, czym mierzysz to napięcie? Jakie wskazania pokazuje Tobie ładowarka po podpięciu pakietu do gniazda balancera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi