mikon Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Jeżeli ktoś miał do czynienia z tym modelem (seagull turbo raven 46), mam kilka pytań: - czy skrzydło jest dzielone na rurze, - czy usterzenie jest profilowane, - z czego wykonana jest maska (pcv czy laminat) - jaka jest ogólna jakość zestawu, no i jak to lata? Pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przema436 Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Odświeżam temat. Zastanawiam sie nad zakjpem tego modelu. Czy od czasu napisania ostatniego postu,wie ktos cos na temat modelu turbo raven? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Witaj. Jesienią 2015 r. kupiłem ten model i jest już przygotowany do wiosennego oblotu. Co do pytań: maska laminat, skrzydło dzielone na rurze (mocowane do kadłuba śrubami). Jako napęd wsadziłem silnik Saito 91 Fa 4T (taki miałem wolni i będzie dopiero docierany). Waga do lotu wyszła 3,95 kg, co dale obciążenie 103g/dm kw. Usterzenie jest bez profilu. Ocena zestawu - cztery z minusem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przema436 Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Dzieki za odpowiedzi. Gdzie kupiles model i za ile jak można wiedziec. Pozdawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Witaj. Model w pudle ("nówka nie śmigana") kupiłem na wyprzedaży z okazji likwidacji oferty w jednym ze sklepów. Był to koszt ok. czterech stówek + koszt przesyłki kurierskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi