mikon Opublikowano 17 Października 2011 Opublikowano 17 Października 2011 Jeżeli ktoś miał do czynienia z tym modelem (seagull turbo raven 46), mam kilka pytań: - czy skrzydło jest dzielone na rurze, - czy usterzenie jest profilowane, - z czego wykonana jest maska (pcv czy laminat) - jaka jest ogólna jakość zestawu, no i jak to lata? Pozdrawiam Michał
przema436 Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Odświeżam temat. Zastanawiam sie nad zakjpem tego modelu. Czy od czasu napisania ostatniego postu,wie ktos cos na temat modelu turbo raven?
Senior Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Witaj. Jesienią 2015 r. kupiłem ten model i jest już przygotowany do wiosennego oblotu. Co do pytań: maska laminat, skrzydło dzielone na rurze (mocowane do kadłuba śrubami). Jako napęd wsadziłem silnik Saito 91 Fa 4T (taki miałem wolni i będzie dopiero docierany). Waga do lotu wyszła 3,95 kg, co dale obciążenie 103g/dm kw. Usterzenie jest bez profilu. Ocena zestawu - cztery z minusem.
przema436 Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 Dzieki za odpowiedzi. Gdzie kupiles model i za ile jak można wiedziec. Pozdawiam
Senior Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 Witaj. Model w pudle ("nówka nie śmigana") kupiłem na wyprzedaży z okazji likwidacji oferty w jednym ze sklepów. Był to koszt ok. czterech stówek + koszt przesyłki kurierskiej.
Rekomendowane odpowiedzi