mav77 Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Witam serdecznie. Wróciłem do modelarstwa RC po ponad 20 latach nieobecności. Jako wczesny nastolatek próbowałem swoich sił w modelarni osiedlowej w Pionierze. Później lata nauki. A dziś jako tata dwóch smyków 2 i 4 lata wróciłem do gry i staram się moim chłopcom pokazać i zaszczepić to fantastyczne hobby. Obecnie latam Bixlerem 1400 z HK. Pozdrawiam serdecznie forumowiczów. Robert (mav77) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudolfik Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszardg Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Witam. Również latam Bixlerem, jest to mój pierwszy model i latam nim od 1,5 miesiąca .Jest to cały czas nauka do czego ten modelik według mnie nadaje się idealnie. Na szczęście jest jeszcze cały co oprócz postępów w nauce to cieszy mnie najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav77 Opublikowano 31 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Ja nauczyłem się w zasadzie latać deltą z depronu (choć delta nie jest polecana dla początkującego ). W porównaniu do delty Bixler jest banalnie prosty do pilotowania 8) Uczę się obecnie na nim prostych figur akrobacyjnych i podchodzenia do lądowania. Dokonałem w nim kilku modyfikacji zgodnie z wytycznymi na różnych forach i muszę przyznać, że było warto. Podstawa to śmigło TGS Sport 6x5E, solidny pręt węglowy w skrzydłach i taśma z włóknami szklanymi pod kadłubem :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi