mav77 Opublikowano 30 Października 2011 Opublikowano 30 Października 2011 Witam serdecznie. Wróciłem do modelarstwa RC po ponad 20 latach nieobecności. Jako wczesny nastolatek próbowałem swoich sił w modelarni osiedlowej w Pionierze. Później lata nauki. A dziś jako tata dwóch smyków 2 i 4 lata wróciłem do gry i staram się moim chłopcom pokazać i zaszczepić to fantastyczne hobby. Obecnie latam Bixlerem 1400 z HK. Pozdrawiam serdecznie forumowiczów. Robert (mav77) Cytuj
ryszardg Opublikowano 31 Października 2011 Opublikowano 31 Października 2011 Witam. Również latam Bixlerem, jest to mój pierwszy model i latam nim od 1,5 miesiąca .Jest to cały czas nauka do czego ten modelik według mnie nadaje się idealnie. Na szczęście jest jeszcze cały co oprócz postępów w nauce to cieszy mnie najbardziej Cytuj
mav77 Opublikowano 31 Października 2011 Autor Opublikowano 31 Października 2011 Ja nauczyłem się w zasadzie latać deltą z depronu (choć delta nie jest polecana dla początkującego ). W porównaniu do delty Bixler jest banalnie prosty do pilotowania 8) Uczę się obecnie na nim prostych figur akrobacyjnych i podchodzenia do lądowania. Dokonałem w nim kilku modyfikacji zgodnie z wytycznymi na różnych forach i muszę przyznać, że było warto. Podstawa to śmigło TGS Sport 6x5E, solidny pręt węglowy w skrzydłach i taśma z włóknami szklanymi pod kadłubem :twisted: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi