GEX999 Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Oto plany AN-2 opisanego tutaj link Model to w 100% moja konstrukcja. Lata bardzo powoli, dobrze bierze zakręty, dzięki czemu można nim latać prawie wszędzie i o każdej porze roku. Świetny jako pierwszy model lub model do odstresowania. Plany można znaleźć tutaj- plany Zdjęć nie zamieszczam na stronie, ponieważ są bardzo duże. Zapisujemy je na dysk i drukujemy (zdjęcia są już w formacie A4, ale w razie czego proszę dokonać poprawki). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Powiedz, a nie chciało ci się ściągnąć jakiegoś programu CAD, lub coś podobnego i przygotować planów w formie bardziej strawnej niż dość mocno rozmazane i mało dokładne zdjęcia w formacie JPG? Jeżeli już model ma być do kreślenia, to warto chociaż dać plan linii konstrukcyjnych z wymiarami, do wyznaczenia. W tej formie są mocno niekomfortowe do odtworzenia. Może wygodnie się wkleja zdjęcia, ale ich wykorzystanie jako plany, będzie dużo trudniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 23 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Projekt najnowszej wersji Antka w Sketchup'ie (w projekcie nie ma tylko uwzględnionych wzniosów, serwa lotek i dźwigni, ale mogę podesłać zdjęcia): http://speedy.sh/eKaUT/An-2.skp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGajewski Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Mój AN2 w budowie znowu mu troche przybyło Plany robiłem sam z oryginalnych rysunków w Corelu. Jeden w skali 1:5 i 1:1. Zajeło mi to pare lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Widzę, że silniczek dotarł w ekspresowym tempie Proponowałbym przenieść wpis o Antku do nowego, osobnego wątku i tam kontynuować relację z budowy. Na pewno znajdzie się mnóstwo obserwujących i kibicujących osób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi