dawidos Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Witam, zakupiłem okazyjnie żaglówkę GRAUPNER BEAUFORT którą chcę jak najszybciej zwodować przed zlodowaceniem. Zdjęcie poglądowe - moja nie jest jeszcze taka piękna Żaglówkę kupiłem bez wyposażenia a niedawno dostała: - odbiornik HK 2.4GHz GT-2 3KANAŁOWY, - BEC 3A 5/6V Turnigy - Lipo 800mAh 2S (na ile minut żeglugi mogę sobie pozwolić ?) - wymieniłem w niej przetarte linki na nowe - wymieniłem połamane snapy - serwa 2x ROBBE FUTABA S3003 W tej chwili mam problem z wyważeniem. Po umieszczeniu na wodzie jest przechylona lekko na lewą burtę. Czy będzie to przeszkadzało w normalnym pływaniu? Jak to najlepiej zniwelować? I problem drugi to obciążenie na kilu które nie jest stabilnie przytwierdzone. Obciążenie jest z mosiądzu (chyba) a kil drewniany. Czym to złapać. Myślałem o żywicy. Będę wdzięczny za pomoc. I jeszcze jedno. Czy dobrze ustawiłem na aparaturze lewy drążek, góra/dół -żagle. Prawy drążek lewo/prawo - ster. W aparaturze mam mode 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Mam też żaglówkę i śmigałem na lipolku 3s 750mah wystarcza na bardzo długo ok 5 godz chyba bo nie pływałem tak długo. Co do przechyłu to najlepiej jak model leży prosto na wodzie (przeżuć pakiet na drugą burtę powinno pomóc) a balast w mojej jest przykręcany na śrubę zdejmuje go z całym kilem do transportu. http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/%5F%5F10386%5F%5FRC%5FSailboat%5FLegend.html Co do ustawienia kanałów w aparaturze mam tak samo i to jest dobre ustawienie gaz jako sterowanie żaglami a lotki jako kierunek. Myślę ,że coś podpowiedziałem. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi