Łukasz K. Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Wolałbym dozbierać i kupić starą, dobrą i sprawdzoną lamkę v3 / v4 Uważam, że takie 3 kanałowce to całkowita strata pieniędzy A może ktoś miał przyjemność latać czymś takim? http://allegro.pl/gt-model-4ch-gyro-2-4ghz-helikopter-metal-led-hit-i1908335893.html Pozdrawiam też tak uważałem, ale poczytaj to : http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=45031 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Reda Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Tylne śmigiełko jet po to żeby helikopter poruszał się do przody i do tyłu .na filmikach je słabo widać, jak się kręciA widziałem taki myk na youtube że jak odwrócimy o 180 stopni żeby śmigiełko było do dołu to szybciej do przodu lata.Sam nie wiem.Może kiedyś sprawdzę :wink: Tomku i jak się ten helikopterek sprawuje ?? Będzie jakiś filmik z lotuKurcze z tym sprawowaniem jest problem :evil: Wszystko by działało gdybym nie robił takich manewrów w małym pokoju :oops: Po prostu przywaliłem z całym impetem w szafkę Wszystko działa silniki pracują, tylko jak startuje to zaczyna się kręcić na boki i w końcu łup na ziemie.Znalazłem filmik z identycznymi objawami..tu macie link - Błagam pomóżcie :cry: Jakby co mogę dokupić dodatkowe części bo są na alle..Edit:Znalazłem dopiero co na youtube filmik z nieźle zmodyfikowaną symą - Teraz to mu ładnie lata :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PlayerWithoutName Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Mi wygląda to na: 1.Zepsuty stabilizator LUB 2.Podczas lotu górny wirnik się wyłącza i helik dostaje momentu żyroskopowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek22 Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Według mnie też to to jet zepsuty stabilizator może uda się go naprawić ? :wink: A jak to jest z jego sterownością leci w miarę normalnie we wszystkich kierunkach nie ma problemu z lądowaniem np"gdzie ja chcę ,a nie gdzie helikopterowi się spodoba :twisted: ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PlayerWithoutName Opublikowano 22 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Zobacz czy masz te cięgła (nie wiem jak to się nazywa) a jak masz to czy ci ciężarek ze stabilizatora nie wypadł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khargulec Opublikowano 22 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Sprawdź popychacze/snapy. Silniki, zębatki na nich, zębatki na wale i czy przypadkiem niema zbyt dużych luzów na wale środkowym (odpowiedzialnym za górny wirnik). Czasem lubi si caly wal poluzowac i przy obrotach zębatki nie nachodzą na siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Reda Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Dzięki wszystkim za szybkie odpowiedzi ..tak tak już działa :jupi: Problem polegał na tym, że na stabilizatorze są takie jak ktoś już wspomniał "cięgła".Po prostu miały one za duże dziurki i wysuwały się za każdym razem po kręceniu się łopat.Uratował mnie kolega, ponieważ kiedyś zakupił w tesco podobny helikopterek a że on już nie działa to został dawcą organów najprościej mówiąc Rozmontowałem górny wirnik i założyłem nowy stabilizator wraz z tą częścią gdzie wkłada się łopaty.Łopaty wkręciłem swoje i śmiga jak ta lala :wink: Nawet gdybym nie miał tej części od kolegi, mógłbym zamówić ja w internecie bo jest ich mnóstwo (na przykład na allegro).Teraz mam bardzo dużo części od kolegi z jego helika jak np. silniki i akumulatorek, więc nie będę musiał zamawiać w razie czego :mrgreen: Dziękuje mu za to z tego miejsca :wink: A jak to jest z jego sterownością leci w miarę normalnie we wszystkich kierunkach nie ma problemu z lądowaniem np"gdzie ja chcę ,a nie gdzie helikopterowi się spodoba ???Na prawdę jest mega sterowny i możesz startować z ręki i lądować do ręki 8) Uważam, że takie 3 kanałowce to całkowita strata pieniędzyDla jednego strata a dla innego dobra zabawa :roll: Teraz trochę "tuninguje" tego zabawka Napisy na łopatach typu "warning" zostały wytarte rozpuszczalnikiem i teraz o wiele lepiej to wygląda.Niebieski kolor kabinki też został zniszczony przez rozpuszczalnik i przejechany drobniutkim papierkiem ściernym :wink: Pomaluję ładnie tą kabinkę farbą w sprayu lub aerografem( jak od kogoś oda się go pożyczyć ).Na tylnej belce ogonowej są takie plastiki..znaczy już ich nie ma :roll: i takie rurki podtrzymujące belkę..tak ich też już nie ma Jeszcze zostają testy z przekręceniem tylnego śmigiełka do dołu i zobaczeniem czy to coś daje.Na youtube jest dużo filmików jak latają z tak przykręconym śmigiełkiem i mówią że sprawniej lata...pożyjemy zobaczymy Myślę że po tych zabiegach kosmetycznych będzie wyglądał dużo lepiej.Napiszę jeszcze, że natchnieniem do przemalowania kabinki i zmiany wyglądu natchnął mnie w jakimś sensie Motylasty.Swoją lamę przerobił bardzo ładnie i stąd się wziął pomysł Pozdro :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erapin Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Podczepiam się do tematu. Mam zamiar kupić jakieś heli do latania po domu lub czasem przy bezwietrznej pogodzie na zewnątrz. Gwiazdka tuż tuż, dlatego musze się śpieszyć z wyborem. Wybrałem raczej opcje 4CH, bo 3 wg. mnie szybko sie znudzi. Nie wiem co wybrać. Zastanawialem sie nad: http://allegro.pl/e-sky-nano-hugines-2-4ghz-bialy-rc4max-i1967844773.html http://allegro.pl/nowy-helikopter-4ch-2-4ghz-gyro-niebieski-i1970736422.html http://allegro.pl/helikopter-4ch-2-4ghz-z-gyro-zdalnie-sterowany-i1933789142.html Opcja 3 mi się podoba, bo ma tylko 1 wirnik.Z filmików wynika, że też ładnie lata. Może ktoś ma takiego 4-kanałowca i by mi coś polecił. Bardzo proszę o szybkie odpowiedzi bo chciałbym dziś/jutro zamówić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Reda Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Mi tez podoba się trzecia opcja.Podobne trochę do solo pro :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertigooo Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Te zabaweczki i tak długo nie pożyją jeżeli coś już chcesz kupić to zainwestuj w jedno porządne niż dwa ''chińskie wiatraczki'' ja bym obstawiał na taki sprzęt na początek http://www.helikoptery-rc.pl/walkera-cb180d-bez-nadajnika-p-1619.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erapin Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Ale ja nie chcę zaczynać z heli na poważnie. Ja latam samolotami i je buduje, a heli to chciałem tak sie pobawić w latanie po domu, albo czasem na dworze. Narazie nie zamierzam rozwijać się w heli i chcę wybrać solidną "zabaweczke" do rekreacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 już lepiej i taniej kupić solo pro II na hk... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erapin Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Mówisz o tym ? http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10998 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek22 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 już lepiej i taniej kupić solo pro II na hk... Wszystko fajnie tylko z Hk już do Polski Solo pro nie wysyłają .W Polsce to on kosztuje 300zł ,więc dużo .Ja bym na twoim miejscu brał tego jednowirnikowca z allegro ,bo to samo co hk 190 ,tylko przemalowany ... http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__18746__HobbyKing_HK_190_2_4ghz_4Ch_Fixed_Pitch_Helicopter_RTF_Mode_2_.html W sumie to to samo co solo pro , jest temat w Polsce na forum o tym heli http://www.epheli.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=printview&t=30722&start=30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magnum_6 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Od pół roku posiadam Symę 107g. Helikopterek fajny, ale nadaje się tylko do latania w zamkniętych pomieszczeniach i po 1-2 tygodniach już trochę się nudzi, gdyż lata bardzo wolno. Dzięki temu w 1-2 tygodnie można opanować go do perfekcji, tylko pytanie co dalej? Latanie wciąga i po 3 tygodniach zabawy Symą zakupiłem Trex'a 100, i wtedy dopiero zaczęła się zabawa Polecam jednowirnikowce 4CH, ew. Lamę 4CH (też latałem). Oba pozwalają już latać przy bezwietrznej pogodzie, a do tego jeszcze nie są na tyle duże żeby porozbijać wszystko w pokoju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arco Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Witam, Jako że zima w naszym pięknym kraju trwa kilka miesięcy, a symulator to tylko namiastka latania, również postanowiłem znaleźć sobie jakiegoś mikrusa. Na początek zdecydowałem się na HK190, tyle że w oryginale - XIEDA 9958. Przede wszystkim jest niedrogi, bardzo stabilny w locie i bezpieczny w kontakcie z człowiekiem. Konstrukcja jest prosta i wytrzymała na upadki, a tych w domu z powodu ograniczonego miejsca się zdarza się wiele. Jak do tej pory wymieniłem parę łopat (łamią się kulki mocowania łączników), podwozie i belkę ogonową, ale ceny w HK są baardzo przystępne, więc zrobiłem od razu mały zapas. Szczerze polecam osobom z ograniczonym budżetem i bez zapędów 3D, ta maszynka naprawdę fajnie lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Dziecko dostało pod choinkę heli S107. Podobno wujek już nim latał i miał trochę kraks. Jak wróciłem z nart i próbowałem tym latać stwierdziłem , z nie działa tylne małe śmigiełko i nie można lecieć tył i przód - czy jest na to jakieś lekarstwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Reda Opublikowano 1 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Najpierw odkręć tą śrubkę pod śmigiełkiem, trochę wyjmij tą obudowę z rurki aluminiowej i zobacz czy kable nie są poprzecinane.Od tego zacznij :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 1 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Dziecko dostało pod choinkę heli S107. Podobno wujek już nim latał i miał trochę kraks. Jak wróciłem z nart i próbowałem tym latać stwierdziłem , z nie działa tylne małe śmigiełko i nie można lecieć tył i przód - czy jest na to jakieś lekarstwo? Latałem tym i w gwoli ścisłości, jedyna rada to kosz na śmieci, a jeśli tzw. Wujek tym już latał, to liczba moto sekund lotu się wyczerpała, sprawdź w gwarancji. Latałem wszystkim co podchodzi pod heli, wszystkie Symy do 2011 produkcji także. Moim zdaniem tylko seria T-638, a dokładnie T-38 tylko zółta, jest cokolwiek warta ceny i mogę ją polecić jako namiastkę heli w domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Dzięki za odpowiedź. W zasadzie doszedłem do tego samego wniosku. Kable są całe a silniczek od poziomego śmigiełka ma problem ze startem. Jak się go popchnie to działa no ale tak się nie da latać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi