bubu2 Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Jeśli odzyskali, ale bez oryginalnych nazw, to znaczy, że cienko się na tym znają. Odzyskuje się z pełnymi nazwami. Robię to zawodowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 nie wiem czy cienko. POwodem takiego stanu rzeczy byla awaria kompa podczas kiedy dysk byl podpiety. Posypal sie system plikow NTFS na tym dysku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 No i co z tego? Tablic partycji (są dwie) system nie usunie, bo jak? Możesz na dysku usunąć wszystkie pliki, usunąć partycje, sformatować go, a i tak odzyskam Ci wszystkie dane z pełnymi nazwami plików (no, chyba, że go zwipujesz, system sam tego nigdy nie zrobi. Nigdy). Możesz na tym dysku ponownie zainstalować system (z formatowaniem). Nic nie zginie (oczywiście oprócz miejsc nadpisanych powtórnie). Szczególnie z dysku z NTFS. Jeśli odzyskali bez pełnych nazw, to zrobili to źle albo się słabo znają. Myślę, ze użyli po prostu, programu do odzyskiwania skasowanych plików i zapisali to co zrobili na tym samym dysku. Tak się tego nie robi. Jeżeli odzyskane dane dali na innym nośniku, to nadal jeszcze jest mozliwość odzyskania z pełnymi nazwami (dałbym radę). Ale myślę, ze tak nie zrobili i go nadpisali. Jeśli dali na tym samym dysku, znaczyć będzie, ze nie bardzo się znają. Obciążyłbym ich za bezpowrotne uszkodzenie danych na nośniku. Poważnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi