pulo29 Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Yo. Znajomy poprosił o mnie o poszukanie podkładek teflonowych, które miałby być wykorzystane w czymś takim: a mianowicie, są dwie takie rurki, które się stykają i jedna obraca się w jedną stronę, a druga w drugą i chodzi o to, aby zredukować tarcie pomiędzy nimi do minimum. Znajomemu przyszedł do głowy tylko teflon, ale może jest jeszcze jakaś inna alternatywa? Ja sam nie mam innego pomysłu. Taka jedna podkładka miałaby mieć średnicę zewnętrzną 5mm, a wewnętrzną 3mm. Z tego co trochę poszukałem tutaj na forum, to raczej ciężko byłoby dostać jakiś kawałek cienkiego teflonu i samemu zrobić takie podkładki, jedynie ilości hurtowe. Ale może ktoś coś takiego ma i mógłby odsprzedać, lub tak jak mówię, może jest jeszcze jakieś inne rozwiązanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Najmniejsze dostępne łożysko oporowe ma wymiary 6x2 mm. Podkładki można wytoczyć. Nie widzę problemu. Ile tego potrzebujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Alternatywą o wiele lepszą od teflonu będzie Ketron peek. Może być brąz B101 i kilka innych. Z czego są rurki i jakie to obroty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Pytanie do czego to jest, jak duze tarcie tam masz i obciązenie, bo ja bym to zrobił na łozysku wzdłóżnym,. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReMo Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Mam płytki teflonowe, prawdopodobnie 5mm.. chcesz moge wysłać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 mam teflon ok 1 mm grubosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi