Dj. Opublikowano 13 Września 2007 Opublikowano 13 Września 2007 Witam Wszystkic ,no muszę przyznac że mx16s graupnera już przypadł mi do gustu. Właściwie już prawie wszystko wiem, korzystałem z angielskiej instrukcji, jest tylko jeden aspekt - jak "sparować' odbiornik(jak w temacie) z nadajnikiem? Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi, i pozdrawiam.
radek872 Opublikowano 15 Września 2007 Opublikowano 15 Września 2007 Odpalasz radio potem odbiorik wciskacz guziczek w odbiorniku trzymasz zamiga potem jeszcze raz wcisniesz i zapamieta kanał
mnich Opublikowano 19 Listopada 2007 Opublikowano 19 Listopada 2007 Podłączę się do pytania. Aparaturę mam MX-12 zakupiłem do niej odbiornik SMC 16 scan (graupner). Aby zestawik zadziałał robię tak jak jest podane w poprzednim poście (Przyciskam przycisk scan aż światełko led zamiga, następnie krótko przyciskam). Nic się nie dzieje. Robię coś nie tak? czy z odbiornikiem coś się stało? Czy może w tych odbiornikach robi się to inaczej? Aparaturę oczywiście ustawiłem na SPCM
buwi777 Opublikowano 19 Listopada 2007 Opublikowano 19 Listopada 2007 Ale ten odbiornik jest do PPM a nie do SPCM. Przełącz nadajnik na PPM i wówczas spróbuj "znależć" nadajnik w odbiorniku.....
mnich Opublikowano 19 Listopada 2007 Opublikowano 19 Listopada 2007 Pytam o inny odbiornik niż jest w temacie postu. Mówię o tym: http://www.modelarski.com/index.php?page=product&id=2939 Zresztą próbowałem na obu pasmach i ppm i spcm. NIC :cry: Edit Już wszystko w porządku, strojenie wygląda tak: - naciśnięcie scan aż dioda zgaśnie - od razu naciskamy drugi raz (gdy dioda jest wygaszona) i trzymamy przez kilka sekund. W tym czasie dioda miga i trwa strojenie. - dioda świeci ciągle tzn. zakończone strojenie - można latać Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.