Dj. Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 Witam Wszystkic ,no muszę przyznac że mx16s graupnera już przypadł mi do gustu. Właściwie już prawie wszystko wiem, korzystałem z angielskiej instrukcji, jest tylko jeden aspekt - jak "sparować' odbiornik(jak w temacie) z nadajnikiem? Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi, i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Odpalasz radio potem odbiorik wciskacz guziczek w odbiorniku trzymasz zamiga potem jeszcze raz wcisniesz i zapamieta kanał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnich Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Podłączę się do pytania. Aparaturę mam MX-12 zakupiłem do niej odbiornik SMC 16 scan (graupner). Aby zestawik zadziałał robię tak jak jest podane w poprzednim poście (Przyciskam przycisk scan aż światełko led zamiga, następnie krótko przyciskam). Nic się nie dzieje. Robię coś nie tak? czy z odbiornikiem coś się stało? Czy może w tych odbiornikach robi się to inaczej? Aparaturę oczywiście ustawiłem na SPCM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Ale ten odbiornik jest do PPM a nie do SPCM. Przełącz nadajnik na PPM i wówczas spróbuj "znależć" nadajnik w odbiorniku..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnich Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Pytam o inny odbiornik niż jest w temacie postu. Mówię o tym: http://www.modelarski.com/index.php?page=product&id=2939 Zresztą próbowałem na obu pasmach i ppm i spcm. NIC :cry: Edit Już wszystko w porządku, strojenie wygląda tak: - naciśnięcie scan aż dioda zgaśnie - od razu naciskamy drugi raz (gdy dioda jest wygaszona) i trzymamy przez kilka sekund. W tym czasie dioda miga i trwa strojenie. - dioda świeci ciągle tzn. zakończone strojenie - można latać Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.