Osa Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 Ja bym nie kombinował. Latałem tym modelem na takich serwach HS-311 i było w sumie dobrze... Dopóki nie zachciało mi się próbować "pseudoakrobacji" W moim wątku o F-15 są filmy z latania na takich serwach, silnik BM2408 z regiem (chyba 15A), śmigło gws8040, pakiet 1200 mAh Li-Pol... Albo daj po prostu dwa serwa jedno na lotki a drugie na ster wysokości. Myślałem o tym przy swoim F-15, ale nie chciało mi się przerabiać tego co lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwijatkowski Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 jak wlaczysz mikser delty to realizujesz to i to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 17 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 robie tak jak powiedział kwijatkowski 8) ) ,bo juz wykonałem 2 listewki balsowe (osobne)włozyłem je w skrzydła(statecznik poziomy) beda sie ruszac razem z lotkami na mikserze delta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 czy chodzi o cos takiego? (objasnienia: to calkiem po prawej to statecznik ze sterem wysokosci, to calkiem z lewej-serwo, a to po srodku-klaplotka) takie cos widzialem w jednym modelu na uwiezi, jako ster wysokosci, ale jako lotki to chyba by nie dzialalo zbyt dobrze :? A gdyby lotka i ster wychylaly sie w ta sama strone co ster, dobrze dzialaloby to jako lotki, a gorzej jako ster wysokosci. chyba panikuje :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 17 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 tak o takie cos chodzi.... :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 17 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 chyba kupie sobie motoszybolka...1,5 m sil speed 500...moze sie skusze... :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barabasz Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Marcinie, jeżeli już chcesz poczuć moc adrenaliny to na pewno z F15 uda się to, ale nie rezygnuj z 3 serw! Jedno na ster wysokości i po jednym na lotkę - dzięki temu możesz wprowadzić funkcję klap, a dzięki temu z kolei można obniżyć prędkość modelu, zwłaszcza przy lądowaniu. Pozdrawiam i powodzenia. Krzysiek. P.s.Adam:f22 jest ok ale ja robię teraz F27C Stryker 1,40m rozpiętości i aż się sam boję :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwijatkowski Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 klapy w tego typu modelach powoduja utrate sterownosci-widzialem jeden crash test w wyniku tego. A takie rozwiazanie dziala i Marcin wie o co chodzi. Opisalem mu wszystko dokladnie na GG adam9034: lotka i ster wychylaja sie zawsze tak samo i w ta sama strone. Wszystko dziala. Chodzi przeciez o wytworzenie momentu. Ten od lotek bedzie mniejszy ale przeciez to nie przesztadza. Su - 27 z tym smigalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 18 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 jak jjuz powiedziałem :mrgreen: zrobie tak jak polecił kwijatkowski, poniewaz model wydaje sie łatwiejsz wtdy w opanowaniu,i zaoszczedze 50g na serie :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.