Krzysztof.R Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Witam :wink: Chciałbym wam przedstawić halowy model Morback F3P wykonany techniką ażurowania ;D Wyposażenie to : - silnik E-max - serwa 2.5 g seppo - regulator turnigy 5A 6 g - odbiornik corona 8g - Aku narazie nie mam ale do oblotu pujdą 10g 2s 240 mAh [ jeśli te nie pociągną to przyjda tu 15g 2s 300 mAh ] Z całym modelem chciałem sie zmieścić w 100 gramach i było by to możliwe gdyby nie ten osprzęt...[ niestety na inny narazie brak środków ] A oto parę zdjęć : kliknij tu kliknij tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igorros1 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Wygląda super! Ciekawe jak ze sztywnością przy tak mocnym ażurowaniu. No i jaki jest magiczny przepis - typ folii? Czyżby śniadaniowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof.R Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 A jakże by inaczej folia śniadaniowa wymiata Ku mojemu zaskoczeniu model wcale nie jest taki giętki teraz wklejam właśnie pręty 1 mm no i model zaczyna być sztywny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 ażurowanie to "radosna twórczość" czy opierałeś się na planach, podpatrzonych konstrukcjach, etc.? Prawdę powiedziawszy nie wygląda pewnie, a wzmacnianie toną węgla wyjdzie trochę masowo. Może lepiej było od razu zrobić całego z prętów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof.R Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Ażur był robiony według mojego uznania, w takiej postaci jak jest na zdjęciu waży równo 32.0 g więc wydaje mi się że nie dużo. pręty węglowe 1mm ważą stosunkowo mało a dają jak dla mnie satysfakcjonującą sztywność :mrgreen: Model ma być przeznaczony do latania rekreacyjnego jakieś spokojne figurki a nie nerwowe 3D A za model wykonany w całości z węgla mam zamiar wziąść się w puźniejszym terminie. Najpierw trzeba pieniążki na osprzęt nazbierać Ale idą święta więc będzie dobrze :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof.R Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 No i filmy : http://www.youtube.com/watch?v=oGm8o7lX-7s&feature=BFa&list=UUx7cHGwdba_gCCJEKxyj1yg&lf=plcp http://www.youtube.com/watch?v=VrkPTVlcf3M&feature=BFa&list=UUx7cHGwdba_gCCJEKxyj1yg&lf=plcp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Chyba masz model nie wyważony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof.R Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 wyważony tylko troche krzywy wyszedł i nie był prze trymowany w dół i na wysokości ciągnął w górę :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Bez podwozia latasz? Ile waży do lotu? Radziłbym zmienić silnik, bo te E-Maxy do halówek się rozsypują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof.R Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 silnik mam długo i lata dobrze do lotu wyszedł 120g ale model poszedł już papa, bo jakoś za giętki był, krzywy i w ogóle... No niestety projekt trochę niewypał :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Zrób następne dwa. Jeden normalny, bez ażurów itp. i wzmocnij go jak K.Halicki w swoim Jaku. Drugi wykonaj tak jak Boogie, czyli skrzydła frezowane, kadłub ażurowany. Jak pierwszym będziesz dobrze umiał latać i robić akrobacje, zabierzesz się za drugiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof.R Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Na razie na stajni mam inną halówkę, więc za morback'a zabiorę się w następnym sezonie halowym :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 GiulioN, tez latalem bez podwozia... nie widze problemow.. .lądowanie do rąsi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof.R Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Ale ja mam w nim podwozie :mrgreen: Radze się dobrze przyjrzeć :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Faktycznie ma podwozie. Ale klapie na ziemię jakby nie miał. Spróbuj siadać nim bardziej delikatnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof.R Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Modelu już nie ma wczoraj został rozebrany :mrgreen: A wyposażenie idzie do innego modelu :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Szkoda że rozebrałeś model i nie byłeś dzisiaj na modelarni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof.R Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 No niestety nie mogłem :roll: ferie się skończyły, a szkoła wróciła :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Uuuu... To nie dobrze Ale może za tydzień wspólnie polatamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof.R Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Jak uda się skończyć model to na pewno będę :mrgreen: Ale raczej tylko w sobotę, bo niedziela kościół trzeba podpisy do bierzmowania zbierać -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi