d.a.r.o. Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Darki górą haha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Moje gratulacje, fajnie wygląda, poproszę o filmik w pełnej krasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek-h Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Koledzy a może wy mi pomożecie gdzie kupić właśnie takie mosty napędowe jak te ze STARA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Model bardzo ładny, tu nie ma przeproś. Małe ale z mojej strony... model zbyt szybko i gwałtownie startuje - porusza się, nie ma płynności ruchów. Silnik ma zbyt wysokie obroty, lub przekładnia nie właściwa. Mam nadzieje, że nie naraziłem się koledze nie otrzymam odpowiedzi, zrób sam a ja będę krytykował Czekam na jazdę w terenie, bo kanapa przeszła testy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 nie wiem jakiej aparatury używasz ale może da radę w niej przestawić krzywą gazu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 A ja przywołuje, nie skaczmy po wątkach i pilnujmy swoich dziedzin. Bo za chwile szkut-mistrz będzie mi prawił, o torowaniu łopat w Heliku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 HĘ ? że co , że jak ? krzywą gazu ? W tym sprzęcie raczej nie,ale zobacz czy masz programowalny regulator.Często wyciągasz z pudełka ,jeździsz.Niby wszystko ok działa.ale jest gro regulatorów które tak jak lotnicze mają funkcję programowania zakresu cyngla gazu.Nie zaprogramowana lub źle skonfigurowana powoduje brak płynności i skoki pojazdu podczas ruszania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 i tutaj przyznam w 1000000% rację, regulujemy i odkładamy a za pół rok chcemy jeździć i od nowa regulacja. EDIT: Ja mam takie przypadki, w naszej modelarni, szczególnie z jednym typem regulatora silnika ESC, marki Tamiya, skubany sam się rozregulowuje, szarpie strasznie. Mimo funkcji programowania zakresu pracy przepustnicy "GAZU", po jakimś czasie bez zasilania, kończy się płynne przyspieszanie i szczególnie jazda do tyłu. Mam prywatnie starszą wersję tego ESC i takich przypadków nie mam. Krzywa gazu jest to linia, a w zasadzie skośna, przechodząca przez punkty, ilość punktów zależy od aparatury, i dane punkty można modyfikować w skali procentowej. Ta skośna-krzywa, im jest mniej pofalowana, w tym działanie odbiornika na tym kanale jest bardziej płynne, w Twoim przypadku praca silnika. Krzywą można modyfikować w zależności od charakterystyki, upodobań, lub wymogów modelu o to przykład krzywej. Ale patrząc na typ aparatury, nie damy rady tam nic zmienić, więc nauczmy ESC pracy, zakresu cyngla, jeśli podasz dokładnie model i typ, chyba że to (HSP SP-03018), to do programowania potrzebna będzie Ci (karta-programator) a jak inny ESC to znajdę manuala do programowania, ale zapewne wystarczy nacisnąć "jakiś' przycisk na ESC i jednocześnie podłączyć zasilanie i w 99% ESC jest w trybie programowania. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 No no kolego bardzo realistycznie to wygląda jestem pełen podziwu !!! gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 20 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Bardzo fajna maszyna :wink: czy on(star) ma regulowaną prędkość?? :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Bardzo ładnie, gratuluje. czy on(star) ma regulowaną prędkość?? :mrgreen: Po to ma ESC by taka możliwość była. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Chciałbym kupić aparaturę 3/4kanały w przyzwoitej cenie poleccie jakąś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Pisz PW, podaj cenę do jakiej mam szukać i do czego ma służyć, oraz czy drążkowa, czy pistoletowa?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi