modelmaniak Opublikowano 12 Marca 2008 Opublikowano 12 Marca 2008 Czy mozna uzywac zwykłego oleju rycynowego do Paliwa który jest dostępny w aptekach? Dawno temu stosowano rycynkę z apteki ale tylko dlatego że nie było na rynku innej... Apteczna rycynka zawiera wodę i jest bardzo nisko odgumiona...- bardzo mocne tworzenie laków i nagaru!! O ile wodę łatwo usunąc za pomocą podgrzewania w garnku na kuchence o tyle nie odgumimy rycynki domowym sposobem. Polecam zakup rycyny modelarskiej np. Modeltechnics... Od lat stosuję olej Fuchs Silkolene Castorene R40 to olej rycynowy z niewielką domieszką syntetyka +detergenty/dyspergenty, przeznaczony do motocykli żuzlowych. Silniki mam zawsze czysciutkie i nie wiem co to laki... Cena także jest przyzwoita - ok 20 zł/l.
darzur Opublikowano 12 Marca 2008 Opublikowano 12 Marca 2008 Silniki mam zawsze czysciutkie i nie wiem co to laki...Cena także jest przyzwoita - ok 20 zł/l. A gdzie kupujesz tego Fuchsa??
armand Opublikowano 12 Marca 2008 Opublikowano 12 Marca 2008 GUMIŚ - ustawodawca przecyzuje o jakie paliwo mu chodzi w ustawie o podatku akcyzowym i nie chodzi mu o modelarskie paliwo.
modelmaniak Opublikowano 12 Marca 2008 Opublikowano 12 Marca 2008 Silniki mam zawsze czysciutkie i nie wiem co to laki...Cena także jest przyzwoita - ok 20 zł/l. A gdzie kupujesz tego Fuchsa?? FUCHS OIL CORPORATION (PL) Sp. z.o.o. 51-181 Wrocław, ul. Obornicka 131 tel. (071) 325-81-21 tel. (071) 327-56-86 fax (071) 327-56-80 e-mail: wroclaw@fuchs-oil.pl
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.