ryszardw Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Wydaje mi się że problem leży w odbiorniku .Aparatura DX6i odbiornik AR 6100 China.Model z EPP,elektryk.Lata doskonale ale co jakiś czas ma nieprzewidywalne upadki.Na niewielkiej wysokości i odległości pionowo w dół.Takich upadków mam sporo.Ostatnia kraksa mnie dobiła.Nowy pakiet, naładowany i upadek.Jak zwykle nic nie działa.Po wypięciu zasilania i ponownym wpięciu wszystko funkcjonuje.Jeżeli kraksy były małe to latałem ponownie .Mam zbyt małe doświadczenie żeby określić powód.Wiem że w innych postach pisaliście o spadku napięcia zasilania.Ale tu nowy aku i naładowany.Może ktoś miał podobne przypadki i je rozwiązał.R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Wiesz co Ryszardzie, pakiet nie ma tutaj nic do rzeczy, stawiałbym na zasięg owego odbiornika, sprawdziłbym zasięg przed lotem. Masz możliwość sprawdzenia na innym odbiorniku tak aby wykluczyć czy to wina aparatury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszardw Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zasięg z pewnością nie.Latałem nim do zasięgu wzroku i było ok.Te kraksy zdarzały się przy"nodze"Nowy odbiornik Orange jest w drodze to sprawdzę.Zastanawia mnie fakt że po kraksie nic nie działa a po ponownym wpięciu wszystko funkcjonuje.Był nawet taki przypadek że po starcie i locie kilku m spadł.Potem wykonałem prawidłowy lot a potem kraksa.R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reptyl Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Witam, w odbiorniku Assan miałem podobne objawy. Winna okazała się naderwana antena odbiornika. Pozdrawiam, Michal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszardw Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Możliwe ze jest naderwana.Muszę rozebrać obudowę żeby sprawdzić bo tak wydaje się ok.Dzisiaj tego nie zrobię bo mnie za bardzo ganiająR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi