skraf Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Witajcie! Jestem w trakcie robienia szybowca na zbocze F3F rozp 2m. W chwili obecnej zajmuje sie robieniem kadluba i potrzebuje jakies rurki na ogon... Kompletnie nie wiem gdzie i jaka ma ona byc. Dodam, ze dziub ma 60cm i rurka jako ogon rowniez wg planow tyle powinna miec. Bylbym bardzo wdzieczny gdyby ktos przeslal mi link ze sklepu modelarskiego z jakas rurka ktora moglbym wykorzystac. Musi miec ona 16mm srednicy. Dzieki wielkie! Przepraszam, ze wyrazam sie tak malo skladnie ale dopiero zaczynam na waszym forum a oto zdjecie tego co aktualnie zrobilem: Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Proponuję wycieczkę do sklepu wędkarskiego , często można tam zakupić segmenty wędzisk teleskopowych , lub wykorzystać jakiś segment starej wedki . Możesz też kupić rurkę węglową np : http://www.modelemax.pl/product_info.php?products_id=7716 albo laminatową: http://www.modelemax.pl/product_info.php?products_id=347 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Odwiedź sklep wędkarski i coś dobierz z elementów składanych wędek. Oooo? Pisaliśmy w tym samym czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 26 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Kamyczek_RC, Taka rurka na pewno byłaby dobra? slyszalem gdzies, ze nie nadaja sie one na ogon do szybowca i musza byc jakies specjalne... tylko nie wiem wlasnie jakie :roll: moze orientujesz sie ile moze wazyc taka weglowa rurka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Wyślij maila z zapytaniem czy mogą zważyć te rurki i dostaniesz odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi