helicop Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Witam, Uszkodzil mi sie silnik ogonowy od mojego modelu helicoptera. Dzwonilem do firmy, ktora go wyprodukowala, ale oni sprzedaja tylko cale modele, bez czesci. Czy ktos wie gdzie moge dostac taki silnik jak na zalaczonych zdj? Szukalem na allegro, nawet znalazlem podobny tyle, ze ten nie ma tylnego wału a ten na allegro ma oba. Takze lipa. W instrukcji jest napisane, ze sa 2 silniki 130, i jeden 6 MM. Ten ogonowy to ten 6 MM, nie mam pojecia co to oznacza ani gdzie taki moge dostac. ZDJECIA Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Znalazłem coś takiego. Ma wymiary 14mm x fi 6mm Jeśli wymiary będą pasować to możesz go zaadoptować do Twojej zabawki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Podobny silnik znajdziesz w większości serw. W zależności od wielkości serwa, silniki będą różniły się rozmiarami. Myślę, że znajdziesz taki sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Myślisz, że kolega helicop ma jakieś serwa? I to w różnej wielkości? Poza tym nie sądzę aby silniczki z serw zasilane napięciem 3,7V dawały odpowiednie obroty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Serwa zwykle są zasilane 5-6v czasami i więcej. Taki silnik znajdziesz w większości 9-14 gramowych serw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi