frenzel Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Witam! Planuje zrobić skrzydła do trenerka rozpiętość 190cm o wadze do 3kg. Rdzeń będzie cały styropianowy i pokryty balsą 1mm. Do tego chcę nałożyć na balsę tkaninę szklaną tylko nie mam pojęcia o jakiej masie g/m2 tkaninę zastosować. Czy może ktoś się orientuje jaka byłaby dobra 50, 110g/m2 a może więcej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zupełnie nie ma to sensu. Nic to nie da poza niepotrzebnym pogrubieniem profilu i zmianie jego własności, oraz dodatkową masą. Wykończ skrzydła tradycyjnie, np. nitrocelonem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Kawałka cienkiej tkaniny możesz użyć na łączenie, jeśli płat będzie w całości. Jeśli będzie dzielony to możesz zalaminować okolice bagnetów. Ale nie na balsie, tylko na styropianie, pod balsą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frenzel Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Aha Gdzieś wyczytałem na internecie że niektórzy tak robią. Jakbym nawet tkaninę 25g/m2 zastosował to skrzydło chyba byłoby w miarę mocne i dużo na masie nie zyskało. Wiec jak pokryje balsa 1mm i położę parę warstw nitrocelonu skrzydła nie będą troszkę za słabe do modelu spalinowego do 3kg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi