Zjawcio_skc Opublikowano 6 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2012 A w jaki sposób to zrobić ?
d.a.r.o. Opublikowano 6 Stycznia 2012 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Jaki to regulator? Podaj typ. Trzeba znaleźć "manuala".
Zjawcio_skc Opublikowano 6 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2012 1: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10015 2: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10013 Znalazłem jakąś instrukcje nawet ale nie jestem na 100% pewny czy do tych regli: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uploads/229439270X284794X9.pdf http://www.hobbyking.com/hobbyking/forum/uploads/56/Heli_ESC_Advance_50A_above_July1.pdf Znalazłem również filmik z identycznym problemem:
d.a.r.o. Opublikowano 7 Stycznia 2012 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zaprogramuj wg tej instrukcji. W pkt5 (3str.) ustaw timing 15*, pkt6 - For most out runner motors (druga pozycja w tabelce). Reszta tak jak zaznaczono gwiazdkami.
Zjawcio_skc Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2012 Ale wyzwanie :shock: Nigdy czegoś takiego nie robiłem, Nie mam pojęcia jak się nawet za to zabrać a po 2 to wszystko jest po angielsku. Prze tłumaczy mi ktoś to na Polski ? i wytłumaczy jak krowie na rowie ? Będę bardzo wdzięczny.
Gość a7498787 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Ale wyzwanie :shock: Nigdy czegoś takiego nie robiłem, Nie mam pojęcia jak się nawet za to zabrać a po 2 to wszystko jest po angielsku. www.translate.google.pl
Maciek22 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Jestem ciekaw ,kto kupuje regulator specjalny przeznaczony tylko dla helikoptera do samolotu :wall: :?: :?: :?: Spróbuj go przeprogramować ,a jak się nie da to sprzedaj na allegro
Zjawcio_skc Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2012 Czy ja napisałem że jego przeznaczenie to samolot ? A co on ma takiego że nie nadaje się do samolotu ? Chce go przeprogramować ale za wiele to ja z tej instrukcji nie kumam, a ten translator tłumaczy to trochę bez sensownie. Najlepiej jak by ktoś mi to rozpisał krok po kroku co mam zrobić bo podkreślam że nigdy nie maiłem styczności z takim programowaniem a mój poziom anglika jest bliski 0 ponieważ uczę się go dopiero rok
d.a.r.o. Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Jestem ciekaw ,kto kupuje regulator specjalny przeznaczony tylko dla helikoptera do samolotu Kolego, nie ma regulatorów "tylko do helikoptera". Regulatory używane w śmigłowcach, mają programowanych więcej parametrów niż te, używane tylko w samolotach. Można ich używać do samolotów, programując odpowiednio. Regulatory "samolotowe" są po prostu prostsze w obsłudze.
tytan12 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 To jest regulator do heli. i nic tu tu za wiele nie pokombinujesz :twisted: Ten typ ma tzw.miękki start,jak sciągniesz drążek na 0 czyli na dół ,wtedy przy ponownym starcie włącza się jakby z opóżnieniem ,poza tym brak hamulca :evil:,ale samolotem da się polatać.
d.a.r.o. Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 tytan12, właśnie, że w tych regulatorach trzeba duuużo pokombinować. Da się ustawić zarówno miękki jak i twardy start i wiele więcej. Trzeba go po prostu odpowiednio przeprogramować. Zobacz sobie w instrukcję. I to jest jedyny problem kolegi Zjawcio.
Zjawcio_skc Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2012 Bardzo dziękuje za te wszystkie informacje na pewno mi się kiedyś przydadzą ale czy może ktoś mi to krok po kroku zdefiniować co mam robić ?
d.a.r.o. Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Wysłałem Ci instrukcję na PW. Gdyby był jakiś problem, to pisz.
Zjawcio_skc Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2012 Programowanie okazało się dosyć proste, Dziękuje za przekazaną wiedzę na ten temat ale to nie rozwiązało problemu, widocznie w czymś innym tkwi problem . Może jakiś inny pomysł ? Da się jakoś przenieść ten temat do działu "regulatory" ?
Rekomendowane odpowiedzi