dawidos Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Witam, zakupiłem regulator Pelikan 18A od kolegi z forum i mam z nim problem. Regulator przy podłączeniu pakietu pika 3 razy szybko następnie cały czas dłuższe sygnały co 0,5 sek. Próbowałem startu przy ustawieniu przepustnicy na max, min,pośrednie i zero efektu. Serwo podłączone pod ten sam odbiornik działa jak należy. Pakiet podłączam 2S naładowany około 7,5V. Przewód do odbiornika i polaryzacja sprawdzone miernikiem. Nie znalazłem instrukcji programowania. Ale raczej odbywa się przepustnicą na starcie a u mnie zero reakcji cały czas te 3 razy szybko następnie cały czas co 0,5. Macie może jakieś sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_op Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Spróbuj może skalibrować zakres gazu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidos Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Witam, to raczej nie to ponieważ w apce th9x ustawiłem tryb display i tam jest wszystko ok. Zwiększyłem nawet wychyły do 120% i też to samo. Próbowałem też wpiąć regiel w kanał na którym wcześniej pracowało poprawnie serwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidos Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 No i po kolejnych z rzędu oględzinach znalazłem w czym tkwił problem. Kolega który mi go sprzedał wspominał, że wlutowywał w niego przewód do odbiornika. Sprawdzałem miernikiem czy wszystko zostało poprawnie przylutowane i było OK ale pod lupą zauważyłem, że w pobliżu miejsca przy lutowaniu musiał zahaczyć o inną ścieżkę tworząc mikro zworkę szerokości ludzkiego włosa. Igła w dłoń i regulatorek zaczął reagować na przepustnicę. Co nie zmienia faktu, że przydała by się instrukcja do tych pisków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Dzień dobry U mnie jest tak: 1. Odłącz akumulator 2.Drążek gazu na 100% 3.Podłącz akumulator 4.Poczekaj aż regulator wyda dwa krótkie dźwięki 5>Drążek gazu na 0% i działają obroty i hamulec Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi