Sumo71 Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Witam wszystkich na forum!!! Dziś mam problem z tym jaki silnik kupić do łodzi ktora sam montuje. Wymiary: 80 dł 25 szer. Jest to łódź w stylu Destriero link do wizualizacji: http://modele.sklep.pl/product_info.php?cPath=4_115&products_id=1309. Prosze o pomoc w wyborze silnika. Przy okazji prosze o pomocw wyborze zbiornika na paliwo to tego silnika chcialbym sie bawic na jednym baku ok 30min o ile to mozliwe. Z gory dziekuje za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumo71 Opublikowano 27 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Moze ktos da jakas propozycje )) Kogo mam zapytac jak nie ludzi na forum? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 a ma byc to sil spalinowy czy elektryczny?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Witam wszystkich na forum!!! Dziś mam problem z tym jaki silnik kupić do łodzi ktora sam montuje. Wymiary: 80 dł 25 szer. Jest to łódź w stylu Destriero link do wizualizacji: http://modele.sklep.pl/product_info.php?cPath=4_115&products_id=1309. Prosze o pomoc w wyborze silnika. Przy okazji prosze o pomocw wyborze zbiornika na paliwo to tego silnika chcialbym sie bawic na jednym baku ok 30min o ile to mozliwe. Z gory dziekuje za odpowiedzi a ma byc to sil spalinowy czy elektryczny?? wszystko jasne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumo71 Opublikowano 27 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Post jest w silnikach spalinowych wiec spalinka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 sorki nie przeczytałem dokładnie :oops: :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reptyl Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 W opisie modelu czytamy: "DESTRIERO - elegancki jacht motorowy, przeznaczony pod jeden silnik szczotkowy klasy 500 - 600. Zestaw do samodzielnego skompletowania, bez wyposażenia. W zestawie znajduje się stojak do ustawienia modelu na półce. Do skompletowania i uruchomienia zestawu potrzebne będą następujące elementy : Silnik elektryczny klasy 500 lub 600, najlepiej z chłodzeniem wodnym. " Odpowiednik spalinowy to ok 2.5 do 3.5cm (wodny, czyli z chłodzeniem wodnym i kołem zamachowym). Na 30 minut pracy powinien wystarczyć zbiornik ok 400ccm. Czy model nadaje się na spalinę - nie wiem. Niektóre tworzywa nie tolerują paliwa. Pozdro. Reptyl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 a tak po za tym to dział jakby nie patrzeć to "Silniki spalinowe" Reptyl on nie ma tej łodzi( tak wnioskuje) tylko sam robi podobną do tej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumo71 Opublikowano 27 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Ten model podalem tylko jako jakis punkt zaczepienia. bede sam projektowal i budowal nowa lodz od podstaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reptyl Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Sugerowałbym jakiś gotowy kadłub z laminatu (np od FSR 3.5). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.