pawel66 Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Jeśli ktoś będzie wycinał żeberka na laserze to proszę o kontakt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof.R Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 A samemu zrobic to juz problem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 26 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Nie problem ale skoro laserek zrobi za mnie idealne to czemu nie? ps. niedlugo powinienem miec rozrysowane jakbym wycinał to dam znać na forum moze sie ktoś podłączy ps2. zdjęcia dodane na początku nie działają, może by tak zaktualizować linki? ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Opublikowano 26 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Niestety tamte zdjęcia to historia, wstawiłem inne. Jak będzie potrzeba to zrobię i wstawie, pisać i budować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 26 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Kolega z modelarni buduje ja niedługo zacznę. Modelik pewnie zrobił pare lotów, jak wrażenia? Buja w harierze? Lotki wystarczają do zablokowania obracania się w zawisie? Dlaczego model nie ma oklejonego balsą karbu za kabinką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 27 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Z tego co widzę, lotki są dosyć duże i zaczynają się zaraz przy kadłubie. Wystarczy ustawić duże wychylenia Zgaduję, że dla zmniejszenia wagi, nie musi być oklejone balsą, wytrzymałość raczej będzie dobra. Popatrz np. na Extrę 300S Mirka Galbarczyka. Też nie było balsy na grzbiecie, a sugerowali to tylko ze względów estetycznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Opublikowano 27 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Moim celem przy budowie tego modelu była jak najmniejsza waga, czekało wyposażenie na regale. Dlatego zrezygnowałem z kesonów i oklejanie kadłuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Coś się dzieje Proszę o więcej dokładnych zdjęć kadłuba skrzydeł stateczników. ps. rozpórki widoczne na chyba nie są dobrze ułozone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Witam. Dobrze, oby tak dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 a tył kadłuba stateczniki, łączenie stateczników z kadłubem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Faktycznie w planach stateczników jest błąd ale zdjęcie to wyjaśni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 W ten sposób były by poprawniej ... ...chyba http://imageshack.us/photo/my-images/19/stateczniki.png/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 a rozmieszczenie wyposażenia, półki itp? Plany to własciwie rysunki poglądowe zdjęcia duzo by wyjasniły edit: nie najlepiej ale coś się dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Opublikowano 24 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Moim zdaniem, ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 O tej porze byłyby zdjęcia gotowych, okleionych stateczników ze sterami oraz gotowym do uzbrojenia kadłubem. Niestety przewoziłem nieoklejony model w bagażniku i los tak chciał że zgrzewka wody go zgniotła... Niebawem jednak ukończę model. Muszę wymienić dwie główne listwy kadłuba i garb. Kadłub się także trochę zwichrował. Może go naprostuje. Musze powiedzieć że technologia budowy tego modelu jest super. Kadłub wyszedł sztywny i baaardzo leciutki. Wszystko sklejałem na CA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Opublikowano 25 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 No to wielka szkoda modelu, czekamy na zdjęcia naprawiomego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 a co ze zdjęciami wyposazonego modelu o ktore juz od jakiegos czasu proszę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 a jakby lekko przekształcić plany i zrobić katane z depronu? jak myślicie? pewnie też będzie śliczna:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof.R Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Jest pełno planów pod depron wystarczy poszukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Witam. Cały tydzień byłem poza domem i nie miałem możliwości zrobić zdjęcia. Co do rozmieszczenia wyposażenia to jest wystarczająco dużo miejsca, ale ja zrobiłem tak. Regulator jest pod akumulatorem, odbiornik przy wyjściu przewodów ze skrzydeł, żeby nie stosować przedłużaczy, a akumulatorem jest możliwość regulacji SC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi