daniello Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Hmm...Więc co robić??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senator Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Ja poczekam z tydzień. Później w PayPal jest opcja otworzenia sporu, następnie zamiana go w roszczenie. Następnie PayPal podejmuje decyzję o zwrocie kasy lub nie. Nie wiem na jakiej podstawie ją podejmują, ale według ich reklam na stronie to kasę powinni oddać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniello Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Więc zrobię tak również i ja. Dziwi mnie jednak inny fakt- skoro koleś jest oszustem, skąd u niego tyle pozytywów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikasiak Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Jak to mówią ................... reklama dźwignią handlu. Nikt nie będzie ponosił odpowiedzialności, sprawę trzeba nazwać po imieniu za złodziei. Od tego są sądy i później wyroki. I to skazani są odpowiedzialni za naprawienie szkody a nie paypal który niejako jest pośrednikiem. To tak jak z ochroną kupującego na naszym kochanym portalu aukcyjnym. edit. Daniello, a słyszałeś kiedyś o handlu takimi kontami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniello Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Szczerze mówiąc nie słyszałem- może dlatego że sporadycznie korzystam z allegro itd- nie ma to jak zakupy osobiście w sklepie. No a nawiązując do przedmówców- tak się zastanawiam- dlaczego paypal ma zwracać nam pieniądze? Przecież to tylko jakby pośrednik. Ja w tej kwestii jestem naprawdę zielony, więc proszę pokrzywdzonych o opis kroków, w jaki sposób będą się ubiegać o pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senator Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Ja tam wierzę w to że kasę oddadzą. Po zgłoszeniu będą próbowali skontaktować się ze sprzedającym, a że gość zapewne się nie odezwie to nie będą mieli podstaw nie oddać kasy. Zapewniają, że jeśli transakcja nie dojdzie do skutku to oddadzą kasę. To nie jest tak, że oni mogą sobie poreklamować że oddadzą hajs, a później się wypiąć. Ich też można oskarżyć. No i druga sprawa, że oni mają prawników od tego żeby już od gościa kasę sobie ściągnąć. EDIT: Ebay współpracuje z PayPal. Ebay też ma jakiś program ochrony. http://pages.ebay.com/coverage/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniello Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Czyli co mam (ja i inni, którzy pokusili się o "zakup") zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikasiak Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Co innego w przypadku nie dostarczenia towaru a co innego jak w przypadku tej konkretnej sprawy i ewidentnego oszustwa. edit Tutaj nie ma na co czekać, koleś został usunięty z ebay-a także pewnie sami się kapneli że to jest "wałek" zgłaszać spór na paypal, ale jak pisałem marnie to widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senator Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Co mamy zrobić? Próbować to załatwić z PayPal poprzez ten ich system. Choć chyba faktycznie nie da to za wiele. Trzeba chyba godzić się ze stratą 150zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qnii Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Radze wnikliwie przeczytać regulamin oraz procedury postępowania i ich się jak najbardziej trzymać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniello Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Jestem właśnie na moim koncie Ebay...i ja wogóle nie potrafię odnaleźć śladu po tym, że kupiłem aparaturę. A jak na mój gust- powinna być ona w dziale "kupione". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M52 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Daliśmy się nieźle zrobić. Jak tylko zobaczyłem, że kolesia zawiesili, to natychmiast otworzyłem spór w paypalu. Niestety regulamin też dopiero teraz zacząłem czytać. Koniec z nocnymi zakupami w necie :roll: . Ebay po zawieszeniu konta sprzedającego całkowicie olewa temat, nawet nie mam możliwości potwierdzenia faktu dokonania zakupu. Ciekawe, że ostatni komentarz pojawił się dzisiaj po godzinie 18. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senator Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 To też jest zastanawiające. Nawet jak gość zlikwidował konto to powinno być że kupiliśmy tą aparaturę i że zapłaciliśmy za nią. A tu nigdzie ani śladu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikasiak Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Chłopaki to nie koleś skasował konto tylko ebay Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniello Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 No właśnie- czyli jedynie na paypalu jest ślad, że wykonywaliśmy transakcję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qnii Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 tak w historii pp, numer aukcji jest podany przynajmniej powinien być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M52 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Na paypalu jest ślad. Jest numer aukcji ebay, nazwa sprzedawcy, jego imię i nazwisko, nr transakcji jego i nasz, no i oczywiście data i kwota wraz z przeliczeniem waluty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qnii Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 ja bym i tak najpierw spróbował się z nim kontaktować. najlepiej za pomocą PP jeśli jest taka opcja. Trzymaj się BARDZO DOKŁADNIE regulaminu!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniello Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 No tak, ale co nam to daje? Chyba w najbliższych dniach przejdę się do Rzecznika Praw Konsumenta, może on pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senator Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 W rgulaminie PAYPAl jest taka artykuł "Należy pamiętać o następujących warunkach zakwalifikowania aukcji w serwisie eBay: należy znaleźć w opisie aukcji w serwisie eBay komunikat dotyczący Ochrony kupujących w systemie PayPal lub Ochrony kupujących w serwisie eBay. Jeśli taki komunikat jest wyświetlany, a Użytkownik spełnia odpowiednie wymagania kwalifikujące, przedmiot będzie kwalifikował się do objęcia ochroną kupujących w systemie PayPal. Aby wyświetlić ten komunikat na stronie aukcji po dokonaniu zakupu, należy zalogować się do swojego konta eBay, przejść do strony Mój eBay, a następnie kliknąć łącze Kupione i przejrzeć informacje o danej aukcji. Jeśli w opisie aukcji nie ma komunikatu o ochronie kupujących, przedmiot nie kwalifikuje się do objęcia ochroną kupujących w systemie PayPal." Ciekawe jak mam to zrobic jak nie ma śladu po aukcji w ebay'u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi