daniello Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Timi, to może być prawda. Święta w Chinach kończą się 2 lutego i żółci koledzy w związku z tym świętują Co do nieszczęsnych Turnigy- PP napisał maila, że do 12 lutego zbadają sprawę i że pisali do sprzedającego- mieli jakieś pytania czy cuś. Jeśli w GBR dostali zwrot to chyba dobrze nam to wróży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniello Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Witam. Byłem dziś w biurze Rzecznika Praw Konsumenta. Co prawda poszedłem tam z inną sprawą, ale z ciekawości zapytałem, co poradziłby mi w sprawie, o której jest ten cały wątek no i jakie mam pole manewru. No i nieciekawie- twierdzi, iż jeśli pójdę z tym na policję- popatrzą na mnie z uśmiechem na twarzy, coś tam ponotują i tyle- raczej nie będą ścigać kolesia z Wielkiej Brytanii. Mam poczekać na zwrot kasy z Paypala lub (o ile zwrotu się nie doczekam) pisać do Europejskiego Centrum Konsumenckiego. Ale sprawa jest trudna o tyle, iż prawdopodobnie Pan Ray Munchen nie jest przedsiębiorcom, nie sprzedawał tego jako działalność gospodarcza i w tym wypadku nawet ECK może nie mieć pola manewru. Wtedy pozostaje już wnosić zażalenia do samego Boga. No ale teraz pozostaje nam modlić się o pozytywne dla nas rozpatrzenie przez PP roszczeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ada- Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Mam pytanie. Skoro tylu ludzi się "przejechało" na aukcjach tego kolesia (w tym ja :ass: ) i nikt nie dostał od niego paczki jakim cudem Paypal wierzy że on faktycznie to powysyłał? Wg mnie właśnie Paypala powinniśmy atakować, najlepiej w jak największej grupie, bo cfaniakowi z UK i tak nic nie zrobimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 śledzę ten wątek od początku może napisze nie na temat ale ja miałem na allegro podobną sytuację tylko że z Polakami i oszukali mnie na 750zł. jakieś 5 lat temu zgłosiłem to na Policję po pól roku złapali 7 ludzi sądzili ich w Gdyni i w Gdańsku było trzech nieletnich w tym łącznie oszukali dokładnie 299 osób przez jakiś czas przychodziły listy z sądu jak sprawa wygląda i teraz cisza jest wiem że im wszystko udowodnili że to oni niestety ale o zwrocie pieniędzy już nic nie napisali i do dziś nie mam ja to pikuś pamiętam że najwięcej miała taka pani ją skubnęli na ponad 20tys. zł. to dopiero szok i co nie zwrócili nic jak na razie a są już skazani chociaż tyle więc w waszej sytuacji też bym wątpił że odzyskacie pieniądze ale możecie grupowo uderzyć do PP może wtedy wam oddadzą życzę wam powodzenia i by ta sprawa się zakończyła po waszej myśli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Siwy245, z całym szacunkiem, weź trochę i powstawiaj do swojego posta: SHITF SHIFT SHIFT SHIFT . . . . . . . , , , , , , - - - - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senator Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 U mnie sprawa wygląda tak, że gość ma czas na odpowiedź do 4 lutego więc czekam sobie na rozwój wydarzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek22 Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Yeah ;) Otrzymałem dzisiaj email od paypal ,że sprawa została rozstrzygnięta na moją korzyść i ,że kasa zostanie mi zwrócona w ciągu 5 dni .Duży plus ode mnie dla paypal !!!! EDIT: Już na moim koncie jest kasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filek Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Yeah :D Otrzymałem dzisiaj email od paypal ,że sprawa została rozstrzygnięta na moją korzyść i ,że kasa zostanie mi zwrócona w ciągu 5 dni .Duży plus ode mnie dla paypal !!!! EDIT: Już na moim koncie jest kasa Do dziś paypal czekał na informację od sprzedawcy z mojej aukcji. jeszcze nic się nie dzieje, ale podejrzewam, że jutro będzie działanie. jestem dobrej myśli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniello Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Również dostałem już zwrot na konto Paypal :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . I od razu kwota powędrowała na mój rachunek bankowy w PKO, by nie kusiła niepotrzebnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qnii Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 sledze ten wątek od początku, gratuluje panowie że walczyliście do końca - udało się, to najważniejsze. tak sobie myślę że łatwo atakować 2 osobę gdy zna finał sytuacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ada- Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Moje gratulacje Pojawiła się nadzieja Możecie napisać czy Paypal czekał do samego końca (sprzedający ma ileś czasu na odpowiedź w sporze)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniello Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 U mnie paypal miał czas bodajże do 12 lutego na rozwiązanie całej sprawy. Więc zrobili to przed czasem, z czego jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ada- Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Pisałeś do nich jakieś specjalne roszczenia poza założeniem sporu / żądania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniello Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Nie, nic szczególnego poza założeniem roszczenia nie robiłem, prócz tego że grzecznie oczekiwałem finału sprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filek Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 u mnie mieli czas do wczoraj, dziś spór rozstrzygnięto i kasa wróciła na konto bankowe. mam nadzieję, że i w Waszych przypadkach będzie tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekK Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Czyam i prawdę mówiąc za głowę się łapię. Zostaje tylko wiara w PayPala i kupowanie w sklepach bo jak widać oszustów można znaleść wszędzie. Może warto niekiedy odpuścić oszczędzanie.... tak myślę. Gratuluje kolegom pozytywnego dla nich końca..... ale co to kilku nerów kosztowało to już tylko sami wiecie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M52 Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 U mnie też do wczoraj, niestety nie wydarzyło się nic. Żadnego maila, żadnej kasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filek Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 U mnie też do wczoraj, niestety nie wydarzyło się nic. Żadnego maila, żadnej kasy.ja maila nie dostałem, po prostu wlazłem na paypala i sprawdziłem status sporu (którego nota bene już nie było) - potem rzut okiem na stan karty i ... kamień z serca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M52 Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 I u mnie wpłata już wróciła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timi Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Dzisiaj też dostałem zwrot. pozdrowienia dla tych co się cieszyli że umoczyliśmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi