armand Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 21-23 września będą makiety na Bemowie (Warszawa) dokładnie co i jak http://www.artbem.pl/aeromodelklub_aktualnosci.php Program może ulegać zmiania z/w na pogodę itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alianora Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Makiety na uwięzi Makiety RC Jury w najwyższym skupieniu W tle też coś się działo... Mam nadzieję, że nic nie pokręciłem przy tematycznym sortowaniu zdjęć. Zdjęcia kadrowałem i wyostrzałem z automatu wiec nie zawsze wyszło to najlepiej. Gdyby ktoś chciał oryginalne zdjęcie to zapraszam na priva. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alianora Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Wlasnie zauwazylem cos fajnego... Model: Przelatujacy prawdziwy samolot: Popatrzcie na oznaczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Kurde, akurat dzisiaj musiałem wyjechać z Wawy :evil: . Jutro też coś będzie? Od której? EDIT: co ślepemu po oczach - ale już doczytałem Alianora, na model i oryginał od razu zwróciłem uwagę - fajny zbieg okoliczności . Krytykować łatwo, ale niestety rzuciły mi się w oczy znaczne różnice w malowaniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alianora Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Kurde, akurat dzisiaj musiałem wyjechać z Wawy :evil: . Jutro też coś będzie? Od której?Z rana sam bym sobie polatał, a potem pooglądał makiety. W poscie Armanda masz link do oficjalnej strony - tam jest rozklad jazdy. Ja niestety jutro pewnie juz nie bede... Krytykować łatwo, ale niestety rzuciły mi się w oczy znaczne różnice w malowaniu... Akurat ten model latal w przerwach poza samym konkursem - przynajmniej tak slyszalem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Dzięki "Alianora" na przedstawione fotki. W ten sposób, nie będąc tam, wiem co było wystawiane. Ale tak na marginesie , zanim zapomnę, może podaj w podpisie swoje imię, a nie Albetra, bo to trochę mylące :wink: chociaż cytat bardzo mądry, jak sam autor zresztą. Wracając do tych fotek, to widać, że polski świat makieciarzy jest jednak bardzo wąski i dla mnie ok 80% prezentowanych modeli była już znana. O czym to świadczy? Czy to faktycznie najtrudniejszy rodzaj modelarstwa to wierne "makieciarstwo"? Czy też jakieś inne czynniki ten stan rzeczy determinują? A RWD, zgodnie z moimi przypuszczeniami, już lata w rękach innego właściciela i pewnie będzie zdobywał punkty i uznanie w oczach komisji. A w jego kabinie podobno też mają zasiąść Zwirko i Wigura, tak aby zachowana była nie tylko wierność makietowa, ale także historyczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Właśnie miałem to napisać - To RWD w końcu lata?? Czas najwyższy ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Alianora dzieki za fotorelacje ja dopiero w wawie bede od pierwszego. Jak popatrzylem na fotkach to modele te same co w michalkowie, a moze i troche mniej. W michalkowie pamietam byl jeszcze ladny zolty Zlin 50L Środowisko makieciarzy jest faktycznie dosc waskie, bo ten rodzaj modelarstwa wymaga bardzo duzo nakladu pracy. Takich modeli nie produkuje sie seryjnie, kazdy z nich ma dusze i jest niepowtarzalny. Jak dobrze pamietam pan Marek Dąbrowkski, startowal tym zlinem juz z 10 lat temu. Mam gdzies fotki z zawodow wchodzących w sklad pucharu europy ( czy jakos tak) rozgrywane w rudnikach kolo czestochowy. Jak znajde fotki to obiecuje wstawic, bedzie mozna porownac to co kiedys a co dzis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alianora Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Ale tak na marginesie , zanim zapomnę, może podaj w podpisie swoje imię(...) Mowisz i masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.