armand Opublikowano 20 Września 2007 Opublikowano 20 Września 2007 21-23 września będą makiety na Bemowie (Warszawa) dokładnie co i jak http://www.artbem.pl/aeromodelklub_aktualnosci.php Program może ulegać zmiania z/w na pogodę itd.
Alianora Opublikowano 22 Września 2007 Opublikowano 22 Września 2007 Makiety na uwięzi Makiety RC Jury w najwyższym skupieniu W tle też coś się działo... Mam nadzieję, że nic nie pokręciłem przy tematycznym sortowaniu zdjęć. Zdjęcia kadrowałem i wyostrzałem z automatu wiec nie zawsze wyszło to najlepiej. Gdyby ktoś chciał oryginalne zdjęcie to zapraszam na priva.
Alianora Opublikowano 22 Września 2007 Opublikowano 22 Września 2007 Wlasnie zauwazylem cos fajnego... Model: Przelatujacy prawdziwy samolot: Popatrzcie na oznaczenia
Ładziak Opublikowano 22 Września 2007 Opublikowano 22 Września 2007 Kurde, akurat dzisiaj musiałem wyjechać z Wawy :evil: . Jutro też coś będzie? Od której? EDIT: co ślepemu po oczach - ale już doczytałem Alianora, na model i oryginał od razu zwróciłem uwagę - fajny zbieg okoliczności . Krytykować łatwo, ale niestety rzuciły mi się w oczy znaczne różnice w malowaniu...
Alianora Opublikowano 22 Września 2007 Opublikowano 22 Września 2007 Kurde, akurat dzisiaj musiałem wyjechać z Wawy :evil: . Jutro też coś będzie? Od której?Z rana sam bym sobie polatał, a potem pooglądał makiety. W poscie Armanda masz link do oficjalnej strony - tam jest rozklad jazdy. Ja niestety jutro pewnie juz nie bede... Krytykować łatwo, ale niestety rzuciły mi się w oczy znaczne różnice w malowaniu... Akurat ten model latal w przerwach poza samym konkursem - przynajmniej tak slyszalem...
MareX Opublikowano 23 Września 2007 Opublikowano 23 Września 2007 Dzięki "Alianora" na przedstawione fotki. W ten sposób, nie będąc tam, wiem co było wystawiane. Ale tak na marginesie , zanim zapomnę, może podaj w podpisie swoje imię, a nie Albetra, bo to trochę mylące :wink: chociaż cytat bardzo mądry, jak sam autor zresztą. Wracając do tych fotek, to widać, że polski świat makieciarzy jest jednak bardzo wąski i dla mnie ok 80% prezentowanych modeli była już znana. O czym to świadczy? Czy to faktycznie najtrudniejszy rodzaj modelarstwa to wierne "makieciarstwo"? Czy też jakieś inne czynniki ten stan rzeczy determinują? A RWD, zgodnie z moimi przypuszczeniami, już lata w rękach innego właściciela i pewnie będzie zdobywał punkty i uznanie w oczach komisji. A w jego kabinie podobno też mają zasiąść Zwirko i Wigura, tak aby zachowana była nie tylko wierność makietowa, ale także historyczna.
marcin133 Opublikowano 23 Września 2007 Opublikowano 23 Września 2007 Właśnie miałem to napisać - To RWD w końcu lata?? Czas najwyższy ;D
tikicaca Opublikowano 23 Września 2007 Opublikowano 23 Września 2007 Alianora dzieki za fotorelacje ja dopiero w wawie bede od pierwszego. Jak popatrzylem na fotkach to modele te same co w michalkowie, a moze i troche mniej. W michalkowie pamietam byl jeszcze ladny zolty Zlin 50L Środowisko makieciarzy jest faktycznie dosc waskie, bo ten rodzaj modelarstwa wymaga bardzo duzo nakladu pracy. Takich modeli nie produkuje sie seryjnie, kazdy z nich ma dusze i jest niepowtarzalny. Jak dobrze pamietam pan Marek Dąbrowkski, startowal tym zlinem juz z 10 lat temu. Mam gdzies fotki z zawodow wchodzących w sklad pucharu europy ( czy jakos tak) rozgrywane w rudnikach kolo czestochowy. Jak znajde fotki to obiecuje wstawic, bedzie mozna porownac to co kiedys a co dzis.
Alianora Opublikowano 23 Września 2007 Opublikowano 23 Września 2007 Ale tak na marginesie , zanim zapomnę, może podaj w podpisie swoje imię(...) Mowisz i masz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.