Skocz do zawartości

BEC na 5 serv standard

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie ile amper musi znosić BEC żeby uciągnąć 5 serw standard? Bo mam regulator z elektryka z wbudowanym BEC na 30 A i niestety przy 4 lub więcej serwach układ się wyłącza i bardzo grzeje, a jak wspomniałem muszę podłączyć 5 serw.

Opublikowano

Mam pytanie ile amper musi znosić BEC żeby uciągnąć 5 serw standard? Bo mam regulator z elektryka z wbudowanym BEC na 30 A i niestety przy 4 lub więcej serwach układ się wyłącza i bardzo grzeje, a jak wspomniałem muszę podłączyć 5 serw.

Daj dwa układy BEC, z jednego zasilaj odbiornik i dwa serwa, a trzy z drugiego układu.

Kwestia przełączenia przewodów + i - z serw. Najprościej - przerobić nieduże przedłużacze serw.

Opublikowano

Zrobisz jak chcesz. Ja w swoim T-Rex 600 nitro mam 5A i na wiosnę zmieniam właśnie na 8A. Nie mam zamiaru oszczędzając kilkadziesiąt złotych, pozbyć się modelu za 3tyś.

Opublikowano

No tak. Ale nawet gdyby były to typowe serwa to 5A byłoby minimum. Już parokrotnie przekonałem się, że to co jest napisane na tanich częściach, nie pokrywa się w rzeczywistości. Odnosi się to właśnie do regli, pakietów LiPo i innych elementów.

Opublikowano

Nie chcę Ci pisać, że będzie dobry lub za mały, bo nie znam tego BEC'a. Kiedyś spalił mi się w samolocie taki regulator, podczas gdy eSkay'owy 25A działał bezproblemowo. Podobnie jest z pakietami. Wartości prądu rozładowania są mooocno zawyżone.

Opublikowano

no właśnie wziąłem sobie margines bezpieczeństwa, bo jak pisałem serwa w stanie spoczynku pobierają ok 1,23 A, podejrzewam, że w ruchu będzie ok 2A, a regulator ma zapisana wartość 4-5A, taki margines bezpieczeństwa będzie wystarczający?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.