marijuz Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Mam pytanie ile amper musi znosić BEC żeby uciągnąć 5 serw standard? Bo mam regulator z elektryka z wbudowanym BEC na 30 A i niestety przy 4 lub więcej serwach układ się wyłącza i bardzo grzeje, a jak wspomniałem muszę podłączyć 5 serw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Mam pytanie ile amper musi znosić BEC żeby uciągnąć 5 serw standard? Bo mam regulator z elektryka z wbudowanym BEC na 30 A i niestety przy 4 lub więcej serwach układ się wyłącza i bardzo grzeje, a jak wspomniałem muszę podłączyć 5 serw. Daj dwa układy BEC, z jednego zasilaj odbiornik i dwa serwa, a trzy z drugiego układu. Kwestia przełączenia przewodów + i - z serw. Najprościej - przerobić nieduże przedłużacze serw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Taki powinien dać radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marijuz Opublikowano 30 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 No chyba żartujesz, taki wielki? Myślałem, że natężenie nie przekracza 1 A (pomiary zresztą to potwierdziły). EDIT: Pomyłka przy pomiarach, przy ok 1,23 A wysiada, to 3A mi starczy, nie? np taki http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__15212__HobbyKing_Micro_UBEC_3A_5v.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zrobisz jak chcesz. Ja w swoim T-Rex 600 nitro mam 5A i na wiosnę zmieniam właśnie na 8A. Nie mam zamiaru oszczędzając kilkadziesiąt złotych, pozbyć się modelu za 3tyś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Tylko że w swoim modelu masz serwa mocniejsze niż stendardowe i do tego pewnie cyfrowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 No tak. Ale nawet gdyby były to typowe serwa to 5A byłoby minimum. Już parokrotnie przekonałem się, że to co jest napisane na tanich częściach, nie pokrywa się w rzeczywistości. Odnosi się to właśnie do regli, pakietów LiPo i innych elementów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marijuz Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 to może takie http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__18521__Turnigy_HV_SBEC_5A_Switch_Regulator_8_42V_input_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Nie chcę Ci pisać, że będzie dobry lub za mały, bo nie znam tego BEC'a. Kiedyś spalił mi się w samolocie taki regulator, podczas gdy eSkay'owy 25A działał bezproblemowo. Podobnie jest z pakietami. Wartości prądu rozładowania są mooocno zawyżone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marijuz Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 no właśnie wziąłem sobie margines bezpieczeństwa, bo jak pisałem serwa w stanie spoczynku pobierają ok 1,23 A, podejrzewam, że w ruchu będzie ok 2A, a regulator ma zapisana wartość 4-5A, taki margines bezpieczeństwa będzie wystarczający? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Opinie są pozytywne. Powinien dać radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi