kaju007 Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 Witam Wpadły mi w ręce 3 modele elektryczne ale za chiny nie wiem co to jest i jakich szukać części(bo nie znam modelu). Proszę was o pomoc w określeniu tego co to za autka jakiej firmy. Fotkę mozna sobie pobrac klik
CoolSky Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 Od prawej: Pierwszy Tamiya TL-01 Drugi ( środek)Tamiya TT-01 Trzeci nie znam.
cyrax_ojz Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 trzeci to bycmo podobny jak nie ten sam co DA sprzedawało w kawałkach
kaju007 Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Opublikowano 1 Lutego 2012 Warto je poskładać czy się nie płaca? to w tym środkowym Tamiya TT-01 tam gdzie są te kabelki wydaje mi się ze to uszkodzone.
kaju007 Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Opublikowano 1 Lutego 2012 trzeci to bycmo podobny jak nie ten sam co DA sprzedawało w kawałkach Ma nawet odbiornik tej firmy
CoolSky Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 Warto je poskładać czy się nie płaca? to w tym środkowym Tamiya TT-01 tam gdzie są te kabelki wydaje mi się ze to uszkodzone. To zależy od tego co jeszcze jest uszkodzone." Tam gdzie te kabelki" to regulator mechaniczny ( na to wygląda z foty). Wymienić go na "normalny" elektroniczny i jazda.... Uploaded with ImageShack.us
kaju007 Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Opublikowano 1 Lutego 2012 A możesz polecić jakis regulator nie drogi bo znalazłem za 200zł ale to auto kupie całe jak dołorze:). Brakuje odbiornika ale mam na stanie jakiś. A może masz na sprzedaż coś używanego co mi brakuje
CoolSky Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 Jak chcesz to mam na zbyciu oryginalny regulator tamiya z takiego modelu + silnik 20T ( szybki, normalnie jest montowany 27T, ale osiągi na 27T są takie sobie) za połowę tego co podałeś... Jeśli chcesz to pisz na PW.
kaju007 Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Opublikowano 1 Lutego 2012 Dobra będę miał na uwadze tylko muszę trochę poczytać co i jak z tymi autami elektrycznymi, zasadę działania regulatora itp. Walnął bym silnik nitro i było by zgłowy Mam aparaturę HITEC CRX więc jak założę im odbiorniki na 40mhz to będą działać te elektryczne auta.
CoolSky Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 3-ci to tamiya tl-01 Co za refleks. Czytasz posty czy oglądasz obrazki :wink: ?
kaju007 Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Opublikowano 1 Lutego 2012 Dzięki chłopaki za rozgryzienie co to za modele. Masakra 2 modele takie same ale nie podobne Ten pierwszy ma regulator microtech ultra fet eco sonik2 wszystko napisałem co na nim pisze, doczytałem się w necie że je się programuje ale na temat rego regulatora nic nie znalazłem, nawet w żadnym sklepie. przypilnuję tą aukcje http://allegro.pl/silnik-bezszczotkowy-i-regulator-hurricane-modelcr-i2085961381.html
pawel66 Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 3-ci to tamiya tl-01 Co za refleks. Czytasz posty czy oglądasz obrazki :wink: ? Pomyliłem się myślałem ze tylko tego nie rozpoznaliście :wink: :roll:
CoolSky Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 przypilnuję tą aukcje http://allegro.pl/silnik-...2085961381.html Miałem taki zestaw tylko 8T. 4T w tt-01 to będzie masakra . Uwaga na te regulatory. Niektóre egzemplarze chodzą świetnie, inne padają jak muchy i są praktycznie nie do naprawienia.
pawel66 Opublikowano 4 Lutego 2012 Opublikowano 4 Lutego 2012 Ten zestaw rozniesie ci tt. :twisted: Zmień od razu wałek na aluminiowy bo oryginalny plastik wyskakuje i wyposaż się w zapasowe zebatki bo szybko się zużywają w tym modelu.
kaju007 Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Opublikowano 5 Lutego 2012 Jak dojdzie do skutku to na pewno na tokarni słabe elementy się dorobi.
CoolSky Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 Jak dojdzie do skutku to na pewno na tokarni słabe elementy się dorobi. Przy tak szybkim silniku i podwoziu TT-01 to do dorobienia będzie praktycznie wszystko... Podejrzewam, że zębatka odbierająca będzie "łysa" po kilkunastu minutach. Ogólnie to "trochę" za szybki silnik do tetetki. Pomijając kwestie zębatek i dyfrów, zostaje jeszcze kwestia "prowadzenia się". W TT-01 są dość spore luzy na układzie kierowniczym . Sprawdź jeszcze czy w podwoziu są łożyska kulkowe czy zwykłe plastiki. Zastosowanie łożysk zmniejsza opory toczenia( co oczywiste) oraz niweluje odrobinę luzy.
kaju007 Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Opublikowano 2 Marca 2012 No i odpaliłem TT-01. Zamontowałem regulator elektroniczny i powiem że moze max 20km/h to jedzie nie ma szału.
kaju007 Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Opublikowano 2 Marca 2012 No i odpaliłem TT-01. Zamontowałem regulator elektroniczny i powiem że moze max 20km/h to jedzie nie ma szału.
CoolSky Opublikowano 3 Marca 2012 Opublikowano 3 Marca 2012 No to coś jest do :ass: . Moja tetetka na stockowym napędzie pędziła ze 40. Jak dostała silnik 20T to prędkość jeszcze bardziej skoczyła. Na bezszczotce to już trudno było nad tym zapanować :devil: Jaki pakiet zasilający? Jaki regulator? Warto wymienić wtyczki Tamiya na np. T-deans, to taki najprostszy "tuning" żeby ciut podnieść osiągi...
Rekomendowane odpowiedzi