kaju007 Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Witam Wpadły mi w ręce 3 modele elektryczne ale za chiny nie wiem co to jest i jakich szukać części(bo nie znam modelu). Proszę was o pomoc w określeniu tego co to za autka jakiej firmy. Fotkę mozna sobie pobrac klik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolSky Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Od prawej: Pierwszy Tamiya TL-01 Drugi ( środek)Tamiya TT-01 Trzeci nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 trzeci to bycmo podobny jak nie ten sam co DA sprzedawało w kawałkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju007 Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Warto je poskładać czy się nie płaca? to w tym środkowym Tamiya TT-01 tam gdzie są te kabelki wydaje mi się ze to uszkodzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju007 Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 trzeci to bycmo podobny jak nie ten sam co DA sprzedawało w kawałkach Ma nawet odbiornik tej firmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolSky Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Warto je poskładać czy się nie płaca? to w tym środkowym Tamiya TT-01 tam gdzie są te kabelki wydaje mi się ze to uszkodzone. To zależy od tego co jeszcze jest uszkodzone." Tam gdzie te kabelki" to regulator mechaniczny ( na to wygląda z foty). Wymienić go na "normalny" elektroniczny i jazda.... Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju007 Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 A możesz polecić jakis regulator nie drogi bo znalazłem za 200zł ale to auto kupie całe jak dołorze:). Brakuje odbiornika ale mam na stanie jakiś. A może masz na sprzedaż coś używanego co mi brakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolSky Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Jak chcesz to mam na zbyciu oryginalny regulator tamiya z takiego modelu + silnik 20T ( szybki, normalnie jest montowany 27T, ale osiągi na 27T są takie sobie) za połowę tego co podałeś... Jeśli chcesz to pisz na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju007 Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Dobra będę miał na uwadze tylko muszę trochę poczytać co i jak z tymi autami elektrycznymi, zasadę działania regulatora itp. Walnął bym silnik nitro i było by zgłowy Mam aparaturę HITEC CRX więc jak założę im odbiorniki na 40mhz to będą działać te elektryczne auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 3-ci to tamiya tl-01 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolSky Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 3-ci to tamiya tl-01 Co za refleks. Czytasz posty czy oglądasz obrazki :wink: ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju007 Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Dzięki chłopaki za rozgryzienie co to za modele. Masakra 2 modele takie same ale nie podobne Ten pierwszy ma regulator microtech ultra fet eco sonik2 wszystko napisałem co na nim pisze, doczytałem się w necie że je się programuje ale na temat rego regulatora nic nie znalazłem, nawet w żadnym sklepie. przypilnuję tą aukcje http://allegro.pl/silnik-bezszczotkowy-i-regulator-hurricane-modelcr-i2085961381.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 3-ci to tamiya tl-01 Co za refleks. Czytasz posty czy oglądasz obrazki :wink: ? Pomyliłem się myślałem ze tylko tego nie rozpoznaliście :wink: :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolSky Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 przypilnuję tą aukcje http://allegro.pl/silnik-...2085961381.html Miałem taki zestaw tylko 8T. 4T w tt-01 to będzie masakra . Uwaga na te regulatory. Niektóre egzemplarze chodzą świetnie, inne padają jak muchy i są praktycznie nie do naprawienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Ten zestaw rozniesie ci tt. :twisted: Zmień od razu wałek na aluminiowy bo oryginalny plastik wyskakuje i wyposaż się w zapasowe zebatki bo szybko się zużywają w tym modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju007 Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Jak dojdzie do skutku to na pewno na tokarni słabe elementy się dorobi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolSky Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Jak dojdzie do skutku to na pewno na tokarni słabe elementy się dorobi. Przy tak szybkim silniku i podwoziu TT-01 to do dorobienia będzie praktycznie wszystko... Podejrzewam, że zębatka odbierająca będzie "łysa" po kilkunastu minutach. Ogólnie to "trochę" za szybki silnik do tetetki. Pomijając kwestie zębatek i dyfrów, zostaje jeszcze kwestia "prowadzenia się". W TT-01 są dość spore luzy na układzie kierowniczym . Sprawdź jeszcze czy w podwoziu są łożyska kulkowe czy zwykłe plastiki. Zastosowanie łożysk zmniejsza opory toczenia( co oczywiste) oraz niweluje odrobinę luzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju007 Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 No i odpaliłem TT-01. Zamontowałem regulator elektroniczny i powiem że moze max 20km/h to jedzie nie ma szału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju007 Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 No i odpaliłem TT-01. Zamontowałem regulator elektroniczny i powiem że moze max 20km/h to jedzie nie ma szału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolSky Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 No to coś jest do :ass: . Moja tetetka na stockowym napędzie pędziła ze 40. Jak dostała silnik 20T to prędkość jeszcze bardziej skoczyła. Na bezszczotce to już trudno było nad tym zapanować :devil: Jaki pakiet zasilający? Jaki regulator? Warto wymienić wtyczki Tamiya na np. T-deans, to taki najprostszy "tuning" żeby ciut podnieść osiągi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi