PROTON Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Proton, chociażby tutaj ;D : Super ;D Daj znać kiedy awizo będzie :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi1973 Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 No bez przesady! Dopiero przedwczoraj wyleciała z HK... Jak to sprawdzić? na strone HobbyKing mam: SHIPPED We have shipped your order. Thank you! 2/14/2012 7:40:48 PM Mariusz - musisz uzbroić się w cierpliwość. Czasem pierwszy listonosz zapuka do drzwi, niż pojawi się możliwość śledzenia.. A jeśli już bardzo zaczynasz się niepokoić, to najlepiej zadzwoń pod numer: 804 104 104 Tutaj dostaniesz konkretne informacje po podaniu Pani nr-u przesyłki.. Ja szczerze mówiąc korzystam z tej właśnie formy śledzenia. Może także spróbować przez wpisanie nr-u na tej stronie. Tak, czy nie - musisz odczekać minimum 4 dni zanim podejmiesz próbę ustalania pobytu swojej przesyłki.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 OK. Nie pali się, cierpliwy jestem. Nie sprawdziłem przesyłki w Hongkong Post. Sprawdziłem w Hobby King kiedy wyszła i szukałem jej w śledzeniu Poczty Polskiej. Teraz już wiem jak dokładnie śledzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 W śledzeniu Poczty Polskiej przesyłka pojawia się dopiero, gdy wchodzi na teren naszego kraju. Wcześniej trzeba sprawdzać na stronie poczty, w której przesyłkę nadano. Najczęściej Hong-Kong Post lub SwissPost. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Mi raz paczka przyszła po 3 miesiącach, ale ważne że przyszła bo już myślałem że szlak ja trafił po drodze. I na żadnym trakingu jej nie było mimo że rejestrowana. Czasami dopiero po tygodniu można paczkę znaleźć w śledzeniu i to zagranicznego operatora pocztowego. Róznie to bywa. Ale zazwyczaj 3-4 tygodnie to idzie, leci czy tam płynie Choć lepiej niech nie płynie bo tygodnie zamieniają się na miesiące :? Ale dobre, kolega chciał mieć paczkę po 2-3 dniach. Czasami 2 dni to przelew idzie z banku do banku u nas w kraju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 W śledzeniu Poczty Polskiej przesyłka pojawia się dopiero, gdy wchodzi na teren naszego kraju....chyba, że przesyłka to paczka ("Air parcel", numer zaczyna się od CP...) :-) Tedy można śledzić "równolegle". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Moja przesyłka : CQ300296975SG Z chin wyszła 17 w domu była dziś - 23 . Więc ja nie narzekam. Zwłaszcza że paczka waży 2.78 kg, jest w niej model , a cła brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 a cła brak O piszmy o tym jawniej, to na pewno sobie ułatwimy sprawę, w przyszłości.Ciesze się, że masz model w domku, ale bez takich szczegółów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Przesyłka dotarła. Do jakiej wartości jest zwolnienie z cła ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 45$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Moja przesyłka : CQ300296975SG Z chin wyszła 17 w domu była dziś - 23 . Więc ja nie narzekam. Zwłaszcza że paczka waży 2.78 kg, jest w niej model , a cła brak A co to ma wspólnego z tematem? :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Do samego tematu nic, jak zdecydowana wiekszosc postow w tym temacie. Napisalem to w nawiazaniu do innych postow. To jest forum modelarskie gdzie rozmowy powinny odbywac sie na luzie. Twoj post kompletnie nic nie wnosi ani do tematu ani do rozmowy. Jezeli zlamalem w jakis sposob prawo to na pewno moderator mi to uswiadomi, mozesz byc spokojny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qnii Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 swiss past daje mi informacje: Mon 05.03.2012 17:43 Departure from border point of origin country CH-8010 Zürich 1 Our delivery partners in the destination country have unfortunately not provided us with any consignment incidents. The lack of this information does not affect actual delivery na http://sledzenie.poczta-polska.pl/ ani w urzędzie celnym nie ma paczki mam się martwić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Nie, dziś albo na początku przyszłego tygodnia może być awizo, czasem w śledzeniu Poczty Polskiej nie ma śladu po przesyłkach. PS. Pytałeś UC o przesyłkę? Ryzykowne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qnii Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 nie ryzykował bym gdyby przesyłka nie była warta ok 20$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Chyba wiem co mogło się stać z Twoją przesyłką :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qnii Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 A ja tam normalnie kocham służby celne :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 To Ty masochistą jesteś ;-) BTW: mam celników w rodzinie :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 :roll: Noooo, rózne są preferencje...a Wiokary coś ostatnio taki jakiś niewyraźny jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi